Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fridays, Nusr-et oluyor. Doğuş’tan ilk gece kulübü GQ Bebek’te, Bahattin Demir’in Cook Shop’u Abdi İpekçi Caddesi’nde. İşin uzmanı diyor ki; “Baklavayla viski çok iyi gider”

Doğuş Grubu’nun talip olmasından sonra adını daha çok duyuran Nusr-et atağa kalkmaya hazırlanıyor. Etiler’de, yıllar önce barmenlerin şovlarıyla hatırladığım gençliğin mekanı Fridays’ın yerini almış. Önümüzdeki günlerde yeni şubesinde servis vermeye başlayacak. Bu arada Doğuş Grubu yeme-içme ve eğlence sektörüne el attıktan sonra kiminle karşılaşsam “Bize de teklif ettiler kabul etmedik” diyor. Yani bugünlerde eğlence dünyasında Doğuş’a “Hayır” demek prim yaptırıyor.


Poseidon’un yerine GQ’nun kulübü geliyor

Doğuş Grubu’nun bir de eğlence planı ortaya çıktı. Bebek’teki Poseidon Balıkçısı’nın yerine bir gece kulübü açmayı planlıyorlarmış. İsmi GQ olacakmış.
Hani şu meşhur derginin kulübü olacak, anlayacağınız.


COOK SHOP ABDİ İPEKÇİ’DE

Nişantaşı’ndaki Mezzaluna’nın yeri uzun süredir boş duruyordu. Önce bir İtalyan restoranı açılacağı söylendi. Hatta bir süre “Yakında buradayız” diye bir afiş bile koydular. Ama süre o kadar uzadı ki, İtalyan restoranı daha açılmadan tarih oldu. Duyduğuma göre burasıyla Bahattin Demir ilgileniyormuş. Bu yüzden Citys’deki Cook Shop’u kapatmış. Abdi İpekçi Cook Shop, baharda açılır diye tahmin ediyorum.

Marka elçisinden viski adabı

Yılların bitip tükenmek bilmeyen geyiğidir. Viski nasıl içilir? Neyle içilir? Tabii şarap da öyle... İçtiğin bardağın sıcaklığı vs. vs. Hele bir de bunu işin ehline sormaya görün, içeceğiniz varsa bile, bu kadar ritüelden zaten vazgeçiyorsunuz. Geçen hafta Tom Jones’la tanıştım. Ama bu anımsadığınız şarkıcı olanı değil. Johnnie Walker’ın dünyadaki marka elçilerinden biri. Tam adamını buldum, yılların geyiğine son vermek için. Bulunduğumuz ortam gürültü olunca, Mey&Diego’dan Kerem ve Bahadır Bey imdada yetişti. “Şu buz meselesini bir açayım” dedim, “Tek buzlu, bol buzlu, sulu sodalı içebiliriz, onayınız var mı?”
Tom Jones: “Evet, geçmişte belirli bir kural varmış gibi duruyordu. Buz ya da su ilave etmek, viskide belirli aromaların öne çıkmasını sağlıyor. Ama artık herkes, damak tadına nasıl uyuyorsa öyle içebilir. ‘Öyle içmeyin’ diyemeyiz” dedi.
Peki bir de bizim bitip tükenmek bilmeyen geyiğimiz vardır. Baklava ve viski, bir araya geldi mi tuhaf bakarlar. Tom Jones hemen yapıştırdı cevabı; “Baklava ve viski çok iyi bir ikili.” İşin uzmanından onay çıktı, haberiniz olsun.



DAVUL, ZURNA, TEFLE YÖRESEL?DOĞUM?GÜNÜ

Yapımcı Tayfun Topal, Baltalimanı’ndaki Angel Blue’da doğum gününü kutladı. “Eee ne var bunda?” dediğinizi duyar gibiyim. Bekleyin hele... Bunca yıldır doğum günü partilerine giderim. İlk kez bu kadar yöresel bir doğum günü partisini şahit oldum. Sıra gecesi tadında bir doğum günü oldu. Hande Yener, Lady Gaga misali gecenin en çok sırıtan ismiydi. Alişan’sa partinin gözdesi. Bol bol şarkı söyledi. En çok “Urfa’nın etrafı dumanlı dağlar” şarkısı söylendi. En çok bu şarkıya eşlik edildi. ETS’in sahibi Mehmet Ersoy, Kaya Holding’ten Burak ve Doruk Kaya fasıl gecesinin en çok eğlenenleri arasındaydı. Topal’ın buram buram Anadolu kokan doğum gününü Baran Süzer ve oyuncu sevgilisi erken bitirdi. Gecenin en kârlı ismiyse tef çalandı. Tüm masaların üzerinde herkesi tek tek gezdi. Bol halay çekildi. Bol türkü okundu. Ne diyeyim, yakında yöresel doğum günü patlaması olursa şaşırmam.


KAF:F’TAN AÇIKLAMA: “ÖZEL GÜNLERDE AÇIĞIZ”

“Kaf:f ne oldu?” deyince, işletmecisi Mehmet Davran aradı.
Ruhsatın iptal olmadığını, fakat bahçe çok soğuk olduğu için açamadıklarını söyledi.
İçerisi de çok ufak olduğundan sadece özel günlerde kapılarını açıyormuş.