Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul gecelerine bu yaz başında dahil olan mekanlar ne yapıyor? Yeniler ne zaman, nerede açılıyor? Bu kış İstanbul’u bekleyen eğlence mekanlarına bir göz atalım

Şehrin eğlencesine yaz başında dahil olan mekanların yanına kışın da yenileri geliyor. Bu mekanlara şu sıralar keşif turları düzenleniyor. Yeniler bir anlamda görücüye çıkıyor, kendi müşterilerini oluşturmaya çalışıyor. Bir de yeni açılacak yerler var. Bunlar sektöre nasıl bir renk katacak? Şöyle bir bakalım...

Şu sıralar en çok merak edilen GQ, Etiler’de Friday’s’in bulunduğu binada hizmet verecek. Yemeğiyle öne çıkacağını kimse düşünmüyor. Herkes eğlencesinin nasıl olacağını konuşuyor. Şamdan’a çok yakın olduğu için, “Acaba Şamdan bu yeni mekandan etkilenir mi?” sorusu gündemde. Etiler Şamdan, İstanbul gece hayatının en klasik markalarından biri. Dönem dönem Şamdan’ın müşterisini alan mekanlar oldu. Bir ara Scotch, Şamdan’ın müşterisini böldü. Geçtiğimiz kış Nişantaşı’ndaki Sess de Şamdan’a rakip oldu. Ama İstanbul’da neresi açılırsa açılsın, Şamdan’ın klasikliğine gölge düşüremez. Mekan yine ayakta kalmayı başarır.

Blackk-Bobou değişimi ne olur?
Ortaköy’deki Blackk’in bu kışın başında Bobou olacağını geçen hafta söylemiştim. Blackk bir yılbaşı akşamı açılmış ve neredeyse İstanbul’un tüm cemiyetini toplamayı başarmıştı. Geçen yılsa işletmesini Figen Erenel üstlendi. Bu yıl Blackk’in olduğu yer, Emre Ergani’ye emanet. Duyduğuma göre Ergani, eski Buz ekibini yeniden bir araya getirmek istiyormuş. Bobou Çeşme’de 20 bin metrekare doğdu. Boğaz’a kışın nasıl bir renk katacağını bekleyip göreceğiz.

Şık Frankie’nin hali başka
Yazın başında Nişantaşı’ndaki Sofa Otel’in çatı katında sessiz sedasız açıldı. Hâlâ da sessiz sedasız kalmaya devam ediyor. Sanırım Frankie de kışa hazırlanıyor. Ama öyle bir hazırlanıyor ki... Sanırım havaların soğumasıyla bu mekandan epey bahsedeceğiz. Neden mi? Şu sıralar çok öne çıkmıyor. Kendi doğal kitlesini oluşturmaya çalışıyor. Sezen Aksu müzik koordinatörlüğünü üstlenmiş durumda. Zaman zaman ani baskınlar da yapıyor mekana. Frankie gerçekten şık bir mekan olmuş. Her şey özenle düşülmüş. Şarap kavına bile asansörle çıkılıyor. Haftanın iki gecesi canlı müzik var. Şu sıralar Aksu’nun eski vokalisti Evrim sahne alıyor. Sahne performansıyla keyif veriyor. Şıklık bir tarafa ben özenli ve temiz her mekanı seviyorum. İçeride pahalı aksesuarların kullanılması çok umurumda değil. Önemli olan, mekana girdiğinizde o özeni ve temizliği hissetmeniz. Frankie’de bunu hissediyorum. Yeniden gelmek için en önemli nedenim.

İki yeni Türkçe kulüp
Limoncello Akaretler: Daha çok bebek bir kulüp, tam yazın ortasında açıldı. O da kışa hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Mekanı keşfeden müdavimleri bile oluştu. Türkçe kulüpler arasında en şık ve en havalı olanı diyebilirim. İstanbul’da eğlenmeye en erken başlayan kulüplerden biri. Haftada bir dönüşümlü olarak konsept partiler bile düzenliyor. İşletmecisi Mehmet Davran’ın kendini özgü eğlence anlayışıyla Limoncello bu kış adından çok söz ettirir.

Eelence’nin yerini Ablam aldı: Özgür Aras’ın Taksim’deki kulübü Eelence, birçok popstara eve sahipliği yapmıştı. Aras ani bir kararla Eelence’yi kapatıp, yerine Ablam’ı açtı. Ablam’da sadece Türkçe yok, yabancı müzik de var. Pazar ve pazartesi günlerinin dışında açık. Henüz çok yeni olduğu için hakkında bir şey demek doğru değil.

Haberin Devamı

ŞU UZAKDOĞU LEZZETi DEDiKLERi

Haberin Devamı

Uzaktadoğu mutfağı deyince birçoğunuzun dudak büktüğünü görür gibiyim. Her ne kadar kendi mutfağımızla övünüp dursak da gelişmemiş bir damak tadımız var. Farklı deneyimler yaşamak yerine, mönüdeki tanıdık lezzetlere yöneliyoruz. Böyle olunca en iyi restoranlar bile mönüde sıkışıp kalıyor. Yeni yemekler bir türlü beklenen ilgiyi göremiyor. Bu da tüm restoranların neredeyse ortak mönüyle servis yapmalarına neden oluyor. Geçenlerde ünlü bir gurme dedi ki,

“Tüm restoranların mönüsü aynı.”

Eee müşteri aynı, talep edilen yemekler aynı, mönü nasıl aynı olmasın? Bonfile, levrek ve kuzu... Başka bir yemek denemeye cesaretleri yok. Uzakdoğu mutfağı da bol baharatlı bir lezzet serüveni. Bu lezzet serüvenine tasarımcı Emre Ertürk de katılmış. Geçenlerde Sushico’ya gittim. Tasarımcı gözüyle Uzakdoğu tatları entresan geldi bana.