Ev veya araba verip düğün davet yapıyorlar
Geçtiğimiz günlerde Marca’nın sahibi Kubilay Şenkahveci’yle sohbet ediyoruz. Şenkahveci Global Barter adlı firmanın 300 bin dolarlık bir ev karşılığında işletmelerine düğün ve davet organizasyon anlaşması yapmak için teklifte bulunduklarını söyledi. Sadece ev değil ellerinde lüks araçlar, mutfak ekipmanları gibi bir sürü yatırım araçlarını barter (modern takas) karşılığında veriyorlarmış. Daha çok işletmecileri ilgilendiren mevzu şu; Faaliyet gösteren birkaç barter firması, ellerindeki yatırım araçlarını barter karşılığında mekanlara satıyorlar. Sistem şöyle işliyor; Barter firmasının elindeki evleri, arabaları mekanlarda düzenli düğün, davet veya parti yapmak için anlaşmaya yapıyorlar. 300 bin dolarlık bir ev karşılığında, bu meblağa ulaşıncaya kadar şirket mekanda düğün, davet gibi organizasyonlar yapıyor. İşletmecilere duyurulur.
My Pavyon Bordum Virgin Otel’de
Cenk Eren’in patronluğunu üstlendiğini Ali Sayar ve Sabi Totah’ın işletmeciliğini yaptığını Etiler’deki My Pavyon bu yazı Bodrum’da geçirmeye hazırlanıyor. Emre Ergani’nin Bodrum Bardakçı koyundaki Virgin Otel’inde (eski Club M) açılması planlanan My Pavyon’da sahnede yine Cenk Eren olacak. Böylelikle Cenk Eren yıllar sonra yeniden Bodrum’a dönüş yapacak.
Metin Fadılloğlu Brasserie’nin şubesini mi açıyor?
Etiler’e Ankaralı Big Chefs’in açılmasıyla birlikte yatırımcılar yıllar sonra yeniden yüzlerini bölgeye çevirmeye başladılar. Yıllar önce eğlencenin kalbinin attığı bölgeden bu kez yemek kokuları gelmeye başladı. Etiler, bu kez eğlencesiyle değil, yemeğiyle öne çıkacak gibi gözüküyor. Duyduğuma göre Metin Fadıllıoğlu’da Etiler’de yer kiralamış. Yıllar önce Big Chefs’in bulunduğu yerde 29’u açan duayen işletmeci Metin Fadıllıoğlu, bu kez Brasserie’nin kardeşini açmak için kolları sıvamış. Etiler’de açılacak diğer bir yeni mekan ise İstinye Park’taki Panini Gusto. Gloria Jeans Cafe’nin yerinde hizmet verecek olan Panini Gusto baharda Etiler’e merhaba diyecek.
Hocanın maharetli elleri;
Mustafa Denizli günlerdir bizi çok şaşırtıyor. Şaşırtan ise, gurme yanı. Aslen Çeşmeli olan Mustafa Denizli bizlere son 15 gündür Ege mutfağı şöleni yaşatıyor. Ege’nin otları, enginarı Denizli’ye özel olarak Çeşme’den geliyor. O da mutfağa girerek kendi elleriyle Ege’nin bu müthiş otlarını kendi özel tarifiyle pişiyor. Nasıl servis yapılacağı konusunda da kimselere taviz vermiyor. Bizlere de hocanın hazırladığı müthiş otları mideye indermek düşüyor.
Çapkın Biber, Marca’yı baştan çıkardı
Nişantaşı’ndaki Biber, bu kışın en popüler barlarından biri olup çıkıverdi. Bu kadar başarılı olunca da alt komşusu Marca Restaurant’la flört etmeye başlamış. Biber, kabına sığamayıp Marca’yı baştan çıkarınca, iki mekanın sahibi Emre Ergani ve Kubilay Şenkahveci, gelecek yıl Biber ve Marca’yı evlendirmeye karar vermiş. Ne diyelim Allah bir yastıkça kocatsın. Mutlu, mesut, bahtiyar olsunlar.
Elin Yalın Mim Kemal Öke Caddesi’nde
Bebek’in kahvaltısıyla öne çıkan Mangeire’nin ortaklarından olan Elif Yalın, şimdi de dünya mutfağından Türk damak tadına uygun yemeklerin servis edildiği Delicatessen İstinye Park’tan sonra Nişantaşı’ndaki Mim Kemal Öke Caddesi’nde hizmet vermeye başladı. Mekan sahibi Elif Yalın olunca kahvaltıya konusunda bir şey söylememe gerek yok sanırım.