Bakmayın “Kimse kulüplerde oynamıyor” dediklerine, kapı gıcırtısına bile oynayan var. Eller havaya durumları sahnedekini bile isyan ettiriyor
Geçen hafta sonu Beyoğlu’ndaki Pera Palas’ın tam karşısındaki Kokosh Meyhane’deyim. Burası aslında İzzet Çapa’nın Cahide’sinin doğduğu bina.
Bugün aynı binada iki meyhane birden hizmet veriyor. Hemen bir alt katında Mor Meyhane var. Üç katlı bina bir meyhane merkezi gibi çalışıyor. Gelelim Kokosh’a, öyle çok büyük beklentilerle giderseniz hiç ama hiç keyif alamazsınız. Yemekler vasatın biraz üzerinde, servisteyse gayet hızlılar. Tüm personel arı gibi çalışıyor. Son dönemde canlı müziksiz bir meyhane düşünülemez.
Öyle oturup saatlerce bol sohbet yapmak yok. Eller havaya yapmadan olur mu? Kokosh Meyhane’de tam yemeğe başlarken canlı müzik çalıyor. Acaba kim çıkacak, umarım sesi iyi olur diye düşünürken adına sonradan öğrendiğim Selen Servi sahnede. Şaşırtan bir sese sahip, öyle ağırdan fasıl yapayım, biraz kulakların pası silinsin diye süper bir repertuar hazırlamış. Güzel güzel söylerken, ahali meğer kurtlarını dökmeye gelmiş.
Vur patlasın çal oynasın şarkı isteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Kadın söylemekten bıktı, ahali oynamaktan vazgeçmiyor. Ne diyeyim, gerçekten oynak bir milletiz. Duramıyoruz yerimizde. Ama Selen Servi’nin kısa da sürse sadece o fasılı için bile Kokosh’a gidilir.
GENÇLiĞi COŞTURAN ADAM ATABERK ORAL
Pera’da bir Türkçe kulüp. Geçen yıl açıldı. Saatler kulübe gitmek için erken olsa da Zilly’de yerimizi alıyoruz. Tahmin ettiğim gibi Beyoğlu’nda eğlence erken başlıyor. İçeride adım atacak yer yok. Eğlendirmek için ısınma turlarındalar. Belli ki başka bir DJ gelip çalacak.
Çok geçmeden asıl adam korumalar eşliğinde geliyor. Daha ilk şarkıda Zilly kopuyor. Sonrası mı, gelsin şampanyalar. DJ Ataberk setin başında. Aynı zamanda Arto’yla birlikte buranın sahibi. Bir ara üniversitelerin adlarını söylüyor. Hangi üniversite çoğunlukta diye. O gece Bilgi açık ara öndeydi. Sadece özel üniversitelerin anonsunun yapılması dikkatlerden kaçmadı. Zilly’de eğlence sabaha kadar devam etse de bize gençlikleri eğlencesiyle baş başa bırakıp geceyi noktaladık.
BIG CHEFS’iN OBİKA ATAĞI
Bütün mekânları Doğuş alacak değil ya, bir atak da Big Chefs’ten geldi. Kanyon’daki İtalyan Japon karması Obika’yı bünyelerine kattılar. Hemen söyleyeyim, Obika Big Chefs olmayacak. Obika olarak Türkiye’de çoğalarak hizmet vermeye devam edecek.
TREND CARLUCCIO’S
Açılalı öyle çok olmadı. Ama kısa zamanda sunduğu lezzetler sayesinde bir anda trend olup çıkıverdi. Mozzarellası, peynir tabağı, atıştırmalık kızarmış raviolisi kısa zamanda İtalyan sevenlerini kendine hayran bıraktı. Carluccio’s Londra’da ve Dubai’de epey ün sahibi. İstanbul’daysa Kanyon’un hemen girişinde. Safkan bir İtalyan yemeği istiyorsanız, bir uğrayın derim.
KENDi AYAKLARI ÜZERiNDE DURUYOR
Etiler Şamdan’ın veliahtı, Melda Tuna 2010 yılında yurt dışındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra Şamdan’ın mutfağında çalışmaya başlamıştı. Babasının mekânındaki çalışma hayatı kısa sürdü. Bir süre İstanbul ve Kıbrıs’ta çalıştıktan sonra bugün Nişantaşı’nda yeni açılan Avenue’nun mutfağını girdi. Melda Tuna, Etiler Şamdan’ın mirasını yemek yerine kendi ayakları üzerinde durmayı tercih etmiş. Geçen hafta Avenue’ye uğradım. Tuna mutfakta hem yemek yapıyor hem servis.?Bitmedi, sonrasında masanızı topluyor. Tam işinin gereğini yapıyor. Peki yemekleri nasıl? Fırsatınız olursa gidin ve şaşırın derim. Gerçekten güzel yemek yapıyor.