Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’da eylül ayında yepyeni bir kebapçı açılıyor.
Hem de ne açılmak, Nusr-Et ve Masa’nın sahibi Umut Özkanca ortak bir kebapçı açmak için kolları sıvamış.
Geçtiğimiz haftasonu Moon Beach’te karşılaştığım Umut Özkanca yeni projeleri için; “Çok çalışıyoruz. Tamamiyle yöresel bir kebapçı olmasını hedefliyoruz. Antakya’dan, Antep’den, Adana’dan en iyi ustaları transfer ettik. İstanbul’da sadece kebap değil, yöresel mutfağın en iyilerini en iyi ustaların elinden yenilecek bir restoran açacağız” dedi.
Aslında çok akıllıca bir fikir; ‘Nusr-Et’ et uzmanı, Umut Özkanca’da yöresel yemeklerle harmanlanmış biri. İkisi bir araya gelince İstanbul’un en sosyetik kebapçısı ortaya çıkacak gibi duruyor. Masa ve Borsa gibi restoranların sahibi olan Umut Özkanca ve Nusr-Et, eylül ayında Etiler’deki Volvo’nun yerinde hizmet vermeye başlayacak. İkili tüm alt yapıyı tamamlamış, şimdi harıl harıl mekanlarına isim bulmaya çalışıyorlar.

Haberin Devamı

BODRUM’UN KAHVALTICILARI

Bodrum’daysanız eğer mutlaka kahvaltı servisi yapan bir yere gidersiniz. Sadece kahvaltısı ile meşhur olan mekanlar var. Bunların en meşhuru; Havva Ana ve Asmalı Çardak.
Geçen pazar Asmalı Çardak’a gittik.Yalıkavak’ın üst taraflarında ancak tarif almadan asla bulamayacağım bir yerde.
Kendilerince restore ettikleri bir evin bahçesinde kahvaltı servis ediyorlar. Salaş mı? Gerçekten salaş. Fakat oldukça temiz bir yer.

EKMEKLER TANDIRDA PİŞİYOR
Ailecek çalışıyorlar.
En çok dikkatimi çeken de, çoluk çocuğun durmadan bir şirin nineyi öpücük yağmurunu tutması oldu. Bu arada Asmalı’nın en vurucu yanı; ekmekleri. Çeşit çeşit ekmekler tandır ateşinde pişiriliyor. Kabaklı ve karışık otlu börek şahane!

5 ÇEŞİT REÇEL DE EV YAPIMI
Ailece çalışınca kah-valtıdaki birçok ürünü kendileri hazırlamış oluyorlar. Tıpkı reçel gibi; masanıza beş çeşit reçel geliyor. Hepsini de kendileri yapmışlar. En çok domates ve vişne reçelini sevdim.
Asmalı Çardak’ın sahibi Mehmet Bey’in 50 ağaçlık zeytinliği de varmış. Zeytinler ve zeytinyağı bu bahçeden elde ediliyor. Domates, salatalık ve biberde hemen yan taraflarında ki bahçeden dalından koparılıyor. Bugüne kadar gördüğüm en ev yapımı kahvaltı Asmalı Bahçe’de diyebilirim.
Mekanda yediklerinizin bir çoğunu satın da alabiliyorsunuz.
Zeytinyağı’nın kilosu 10 TL, reçeller 7.5 TL, bazlamalar ise 3 TL.
Kendi yaptıkları sucuğu da servis ediyorlar ancak bir tek sucuğu becerememişler.
Burası birkaç dokunuşla ömürlük bir yer olur. Eğer Bodrum dolaylarındaysanız Asmalı Çardak keyifli bir kahvaltı yapmak için ideal bir adres.

Haberin Devamı

SİBEL CAN’DA BODRUM’A GELDİ

Ünlüler birer birer Bodrum semalarında gözükmeye başladı.
Tam yazımı yazarken, Sibel Can ‘Bodrum’a demir attığı’nı yazdı. Türkbükü açıklarına demirleyen Sibel Can’ın boy boy haberlerini yarından itibaren her yerde görürüz.
Bakalım Sibel Can mayolu yakalanacak mı?

BALIKÇI SAİT’TEN ÖNEMLİ UYARI

Bu yazın en popüler olan Balıkçı Sait’le geçtiğimiz günlerde karşılaştık. Sait’e; “Bu yaz bir numara oldun” dedim.
Hemen, “Bu işler öyle kolay olmuyor. Bak cumartesi günü tam 450 kişiye hizmet verdik. İşin başında durmazsak bu işleri yürütemeyiz” diye cevap verdi.
Maalasef bizim memlekette işin başında durmazsan işler yürümüyor.
Sait’in Yalıkavak’ta iki şubesi var. Sait’i bu kadar iş yaparken görünce birçok kişi balık restoranı açmaya niyetlenmiş. Hem de hemen yanı başına...
O kadar kişi buraya balıkçı açıp kapamış ki en sonunda Sait dayanamamış ve mekan açmaya niyetlenenlere gidip; “Tamam balıkçı açın ama lütfen çok fazla yatırım yapmayın” deme ihtiyacı hissetmiş.
‘Sait’, altın çağını yaşıyor. Eğer fiyat konusunda biraz daha makul olurlarsa, yazı açık ara önde kapatır.