Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Nişantaşı, İstanbul’un yeme-içme ve eğlence merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Atiye Sokak, Abdi İpekçi derken, Mim Kemal Öke Caddesi de sessiz ve derinden gelerek yarışta “Ben de varım” diyor

2000 yıllarda önce Abdi İpekçi Caddesi’nin yıldızı parladı. Trafiğe kapandıktan sonra Atiye Sokak bir anda öne çıktı. Yaz aylarından sessizliğe bürünen Nişantaşı’nda artık mekânlar 12 ay iş yapar oldu. Bugünlerdeyse Mim Kemal Öke Caddesi gündemde. İşte Mim Kemal’i, Atiye Sokak’la yarıştıran mekânlar:

30 yıldır burada
Park Şamdan, Nişantaşı klasiği, 30 yıldır bu caddede hizmet veriyor. Ünlü işadamlarının uğrak noktası. Fransız mutfağı servis ediyor, köftesi de çok meşhur.

Ev yemeklerinin ‘hünkar’ı
Bir ara yerini değiştirse de Mim Kemal Öke’den hiç ayrılmadı. Parmak ısırtan ev yemekleri servis ediyor Hünkar. Özellikle öğle saatlerinde yer bulmak mümkün değil.

Caddenin yenisi
Asmalımescit’te açılmıştı. Masa operasyonundan sonra geçen ay Nişantaşı’na taşındı La Brise. Gurme Teoman Hünal’ın restoranı. Mönüsünde 25 çeşit bira bulunuyor. Tabii bu kadar çeşit biraya uygun zengin bir de mönüsü var.
Nişantaşı’nın gediklisi
Yıllarca Abdi İpekçi Caddesi’nde hizmet verdi. Geçen günlerde Mim Kemal Öke’ye taşındı Mezzaluna. Bu kez yerin altında değil, görebileceğimiz bir yerde. Tam bir İtalyan lokantası, deniz ürünlü risottosu en ünlü yemeği.

Pizzasıyla öne çıkıyor
Mim Kemal Öke’de bir yıla aşkın süredir hizmet veriyor. Farklı pizzalarıyla öne çıkan Juno, kahvaltı de servis ediyor. Nişantaşı’nda kendi yemeğinizi kendinizin hazırlayabeceği ender yerlerden.

Gençlerin uğrak yeri
Caddenin en genç mekânı Den Cafe. Özellikle akşamüstü çok keyifli, altenatif müzik sunuyorlar. Mönüsü çok geniş olmasa da, özellikle bar muhabbeti için uygun.

Müdavimi Nişantaşı kadınları
Daha çok Nişantaşı kadınlarının tercih ettiği bir yer Delicatessen. Kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda gurme ürünlerini de satın alabileceğiniz bir yer. Hem yemek yiyip hem de alışveriş yapabileceğiniz ender yerlerden.

Haberin Devamı

ÜNLÜ ÜZÜM VOTKASI TÜRKiYE’DE

Haberin Devamı

Dünyanın üzümden yapılan tek votkası Ciroc, artık Türkiye’de de satılmaya başlayacak. Fransızlar tarafından üretilen marka, şu sıralar ABD’de dünya starları tarafından tüketiliyor. Lüks votka sınıfından yer alan Ciroc’un Türkiye’deki marka elçisi Emre Ergani olmuştu. Ergani elçi olunca, Ortaköy’deki Blackk’in yerinde Ciroc adınan bir gece kulübü açmak için kolları sıvamış. Ciroc, Aralık ayının ilk haftasında hizmet vermeye başlayacakmış.

iVANA SERT’iN KAFESi

Atiye Sokak yeni bir kafeye daha kavuşuyor. Şu sıralar televizyon programı yapan İvana Sert’in kafesi The Bite’de hazırlıklar sona erdi. Ama bir türlü hizmet vermeye başlayamadı. Bilmediğimiz sorunlar var demek ki...

B OĞAZ’IN EN YENiSi

Ortaköy’deki Banyan’ın sahipleri Aslı ve Cem Pasinli, Kuruçeşme’de devasa bir restoran açtı. Üç ayrı ülke mutfağına sahip La Mancha, tam 2 bin 600 metrekarede hizmet veriyor. Yerli-yabancı 500 şişelik bir şarap kavları da var. İtalyan, İspanyol ve Fas mutfağını bir arada barından La Mancha, Kuruçeşme’deki eski New Yorker’ın hemen yanı başında. Boğaz’a sadece balık için değil, üç ayrı ülke mutfağını tatmak içinde gidilir.

Haberin Devamı

HERKESiN AĞZINDA

Model grubunun şarkısına Ozan Doğulu el atıp, miks yapınca şu sıralar İstanbul’daki tüm gece kulüplerinin bir numaralı şarkısı ‘Dağılmak istiyorum’ oldu. Sanırım şu sıralar herkesin bir içip dağıtası var! Aman dikkat fazla alkol bünyeyi bozar. Siz öyle yüzünüz gözünüz şişene kadar ne ağlayın ne de sokaklara dağılın.