Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Gar restoranlarının kendine has stilleri var. Kemikleşmiş bir müşteri kitlesi, neredeyse haftanın her günü uğrarlar mekana. Yiyip içmeseler de gelirler bir gözükürler. Siz deyin ayak alışkanlığı, ben diyeyim iş çıkışı kafa dağıtma molası. Eve iş yükünden biraz olsun sıyrılıp rahatlayarak gitme çabası. Bir nevi terapi.

MAZİDEN GELEN GAR RESTORANI

Bostancı garının hemen dibindeki Maziden de böyle tat ve dokuda bir restoran. Bir tarafı gara, bir tarafı sokağa bakıyor. Seviyorum böyle sokağa yayılan mahalle restoranlarını. Hem sıcak oluyorlar hem de samimi... Geçtiğimiz cuma akşamı Maziden’e uğradık ortalık ana baba günü öyle çat kapı gidince yer bulamazsınız. Biz de bir süre bekledikten sonra oturabildik. İyi ki beklemişiz, masaya öyle özenle hazırlanmış mezeler gel ki hiçbiri geri dönmedi. O gece Maziden’i biz kapattık. Müziklerine de bayıldık. Buraya sık sık gideceğim. Çat kapı gideceğim ve neresi uygunsa oraya oturacağım.

Haberin Devamı

MAZİDEN GELEN GAR RESTORANI

Rezervasyon yoksa başınıza ne gelir?

Özellikle hafta sonları aniden dışarıda yemek yemeye karar verirseniz, şunlara hazırlıklı olun.

*Mekana girdiniz an itibariyle gözünüz yetkili biri arar. Bulana kadar sudan çıkmış balık gibi dolanırsınız.

*Mekandaki görevli size ‘Nereden çıktı şimdi bunlar?’ dercesine bakar ve ilgilenmez sizinle.

*Öylece kala kalırsınız; “Yerim yok” denilince. Refleks olarak “Hiç mi yer yok” deyiverirsiniz.

*Yoğun ısrar size kıyıda köşe kalmış bir masayı göstermelerini sağlar.

*Ya o masada oturursunuz ya da mekanı terk edersiniz.

*Mekanı boş görüp “Şu masa olur mu?” diye ısrar etmeyin, antipatik olursunuz. Çünkü o masaların rezervasyonu vardır.

Tavacı Recep Budak’ın taraklısı

MAZİDEN GELEN GAR RESTORANI

Saç kavurmayı kendine özgü tarzıyla hazırlayarak adını tüm Türkiye’ye duyuran Recep Budak’ın et tavasından öte öyle bir et yedik ki, taraklık yani kaburganın biraz daha eti fazla ve az yağlı olanı. Yaptığı taraklıkı öylesine beğendik ki, bir gün sonra rica minnet eve söyledik. Siz siz olun bu etin ne yapın edin tadına bakın. O zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Karaköy’ün gediklileri yer değiştirdi

Haberin Devamı

MAZİDEN GELEN GAR RESTORANI

Namlı Gurme ve Güllüoğlu ikisi de Karaköy’ün simgesi, geçenlerde yazmıştım bulundukları bina yıkılacağından ötürü taşınıyorlar diye. İşte o gün geldi ve Karaköy’ün simgeleri cumartesi günü son kez kendi yerlerinde servis verip, yeni yerlerine geçti. Merak etmeyin iki mekan da Karaköy’ün dışına çıkmadı. Yeni ve modernize hayalleriyle yine semtteler.

MAZİDEN GELEN GAR RESTORANI

Nişantaşı’ndan Liman’a

Nişantaşı’nda adını duyuran dönemin popüler mekanı Frankie, geçtiğimiz hafta sonu Galataport’ta yeniden hayat buldu. Akşam üzeri barıyla açılan yemek servisinden sana kulüp olacak Frankie’de müzikler DJ Aksak’a emanet. Frankie’nin gece sürprizi ise zaman zaman tavanda asılı duran mikrofonun inip sürpriz sanatçılarınla DJ’e eşlik etmesi olacak. Gidelim, görelim sürprizlere açık olalım.

Allah aşkına sakin olun!

Son günlerde sürekli gece hayatında hiç yeri olmayacak olaylar yaşanmaya başladı. Allah aşkına rica ediyorum gece dışarıya çıkarken sadece ‘eğlenmek’ için çıkın. Eğlenmek için çıktığınız gece ertesi gün çok ama çok pişman olacağınız geri dönüşü olmayacak bir hayatın içine kendinizi bulmayın. Çalışanlardan emekçilere, eğlenmek isteyenlerden, tüm gece sektörüne sesleniyorum. Lütfen ama lütfen hoşgörünüzü ve sukünetinizi elden bırakmayın. Bakın Ankara’da bir mekanda istedikleri şarkıyı çalmayan şarkıcıyı, mekan çıkışında bekleyip saldırmışlar. O gece şarkıcı evine geri dönememiş, yaşamını yitirmiş. Ne acı. O yüzden bu kadar ısrar ediyorum.