İstanbul yine yeni yeniden İtalyan yemeklerine hücum etti. Lüks İtalyan restoranları şehrin dört bir yanını sardı. Ünlülerin aşçısı İstanbul’da. Atiye Sokak’ta masalar dışarıya çıktı. Dar alanda sıkışıp kalma modası...
Çok değil 4-5 yıl öncesiydi, İstanbul’da o kadar çok İtalyan restoranı açılmıştı ki hızlarına yetişemiyorduk. İtalyan yemeklerinin istilasını uğrayınca mönüler de İtalyanca oldu mecburen. Anlamak için bir sözlük gerekiyordu. Hatta o yıllarda Hello! dergisinde İtalyan yemeklerinin Türkçe karşılığını vermek zorunda kalmıştım. Cipriani’nin mönüsü İngilizce diye şikayet edildi durdu. Ama o mönüde o kadar çok İtalyanca kelime var ki kimsenin dikkatini çekmiyor. Çünkü İtalyan yemekleri artık içimize işlemiş. Parmesan, carpaccio, fettuccine, linguni, panna cota gibi birçok yemeğe ve ürüne adına artık Türkçe muamelesi yapar olduk. İşte yeni ve eskileriyle İstanbul’un lüks İtalyanları; Elio Atiye Sokak’ta yeni açıldı. Cento Per Cento Abdi İpekçi’de, Alfredo da nisanda hemen yanı başında olacak. Grissini ve Mama da yine bu cadde üzerinde hizmet veriyor. En meşhuru Papermoon bugünlerde bahçesine alttan ısıtma sistemi döşüyor. Kanyon’daki Obika Japon versiyonu. Levent Loft’taki Fratelli La Bufala İtalya’dan yeni pizza şefi getirdi. En havalılarından biri kuzey İtalyan muftağını servis eden Cipriani. En eskilerinden biri Levent’teki Da Mario.
ÜNLÜLERİN AŞÇISI MOVENPICK’E GELDİ
Levent’teki Mövenpick Otel yeni bir şef geldi. Avustralyalı şef David Hoyle uzun yıllar Amerika’da çalışmış. Barack Obama, Bill Gates, Mariah Carey, Warren Buffet, Paul Allen ve Hillary Clinton yemeklerinin tadına bakmış. Şefin yemeklerini merak ediyorsanız Mövenpick’e uğrayın derim. Bendeniz de haftaya David’in konuğu olacağım.
Geçtiğimiz akşam Saba Tümer’in CNN Türk’deki programının konuğu Fikret Şenes’ti. Programda Şenes’in şarkılarını uzun bir süredir ekranda görmediğimiz Jale seslendirdi. O kadar çok şarkı söylendi ki Ajda Pekkan’ın seslendirdiği. Meğer Fikret Şenes Ajda Pekkan’ın neredeyse tüm şarkılarını yazmış. Şenes’in enerjisi beni televizyona bağladı. Ünlü işletmeci Celal Çapa’nın bitip tükenmek bilmeyen enerjisinin de nereden geldiği belli oldu. Annesine çekmiş.
‘KOLPAÇİNO BOMBA’NIN ARDINDAKİ GERÇEK
Geçenlerde Reha Abi (Muhtar) magazin muhabirliğinden film yapımcılığına bir başarı öyküsü diye yazmış. Çok yakınındaki insanın başarısı göremezsiniz. Reha Abi gözüme soktu. Tayfun Topal magazin muhabirliği ve gece hayatı yazılarından sonra ilk film yapımcılığına ‘Kolpaçino Bomba’yla imza attı. Topal bir de TURYİD (Turizm Yatırımcıları Derneği) kurarak, işletmecileri aynı çatı altında toplamayı başarmıştı. Duyduğuma göre Çatalca’da Hollywoodvari bir film platosu kurmuş. Tebrikler Tayfun Topal.
DAR ALANDA SIKIŞMACA
Bu kış ufacık daracık mekanlarda eğlence sıkışıp kaldı. Eelence ve Piyasa’da havasızlıktan ve sıkışılıktan eğlenmek bir yana nefes almak bile mümkün değil. Koca İstanbul’da bu kış eğlencesiyle öne çıkan ufacık iki kulübün olması şaşırtıcı. Ünlü işletmeciler bu kış sınıfta mı kaldı ne? Umarım yaz sezonunda ünlerine yakışır trendler yaratırlar.
MASALAR SOKAĞA ÇIKTI BİLE
Atiye Sokak’ın yıllardır süren trafiğe kapanması serüveni nihayet sonuçlandı. Atiye’deki mekanlar sokağa taşıverdi. En çok şaşırdığım ise House Cafe oldu. Apartman katındaki House Cafe sanki yeni açılmış bir yer muamelesi görüyor. Halbuki House Cafe’lerin ilki orası. Atiye Sokak kapalı haliyle süper bir de ışıklandırma olsa.