Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İzzet Çapa’nın üç yıl önce Tepebaşında açtığı ve daha sonra Nişantaşı ve Akaretler'e taşıdığı Al Jamal’i gece gezginleri çok sevdi. Al Jamal nereye gitse takipçileri oldu. Hatta geçtiğimiz yaz Al Jamal’in deniz versiyonu bile yapıldı. Al Jamal konsepti bu kadar başarılı olunca, İstanbul gecelerinde Al Jamal’in konseptini benimseyen yeni işletmeler açılmaya başladı.
Peki bu Lübnan yemeğine ve eğlencesine ne var da bu kadar ilgi duyar olduk? Lübnan eğlencesi bol ritmler ve oryantal şov üzerine kurulu. Kıvrak Arap ritimleri insanın kanını kaynatırken, zengin Lübnan mutfağı mideyi fehtediyor. Lübnan, Doğu Akdeniz mutfağının merkezi konumunda. Renkler, kokular, baharatlar, zeytinyağı, arak, bulgur, bol acı Lübnan mutfağının temelini oluşturuyor. Akdeniz, Güneydoğu, Ege ve Arap mutfağının birleşiminden Lübnan mutfağı ortaya çıkmış. En bilindik içkileri ise arak, zahter en ünlü baharatı ve neredeyse tüm yemeklerde kullanılıyor. Nohuttan yapılan Lebeniye de Lübnan’da bütün evlerde yapılan başlıca yemeklerden biri. Lübnan mutfağına da şöyle bir göz attıktan sonra gelelim, mevzumuza; Al Jamal’dan sonra bu kış önce Bakırköy’de Felek diye bir yer açıldı. Felek, Al Jamal konseptine en yakın işletmelerden biri. Hilton’un çatı katında ise Al Bushra açıldı. Daha çok Lübnan mutfağı üzerine kurulu bir yer. Eğlenceye çok dönük değil. Lübnan yemeklerini başarıyla uygulamışlar. Son olarak 23 Kasım’da Reina’cılar Nomads’i açıyor. Nomads, Hollandalı Supper Club’cıların markası. Arap yemeği, müziği ve eğlencesi ön planda. Nomads da açıldıktan sonra gecelerde Lübnan savaşları yaşanacak.

Haberin Devamı

LÜBNAN SAVAŞLARI BAŞLIYOR

Piyasa’dan yanıt
Harbiye’deki Piyasa’nın ortaklarından Sabih Totah, geçen hafta bir kadeh içkiyi 45 TL’ye sattıkları iddiasına cevap verdi; lüks votkaların kadehinin 30 TL olduğunu söyledi. Olay yerine gittim. Aynı içkiden söyledim 30 TL istediler. Ya olaydan sonra Totah duruma el koydu, fiyatlar normale çekildi. Ya da o gece bir garson uyanıklık yaptı.

Rengarenk tavuklar
Ataşehir’de yeni açılan Hen Coops'ta sebzeli tavuklar yeşil, portakallı olanıysa turuncu renkte. Renkli tavuklar 36 TL'ye satılıyor.

Haberin Devamı

Sctoch’un gizemi hâlâ çözülemedi
Hafta içi olmasına rağmen gece yarısı gezginleri Sctoch’a akın ediyorlar. İstanbul en rahat dans edilebilen kulübü Sctoch da adı duyulduğundan bu yana fiyatını artırmış.

Altın Kökü lakaplı votka
Rusya’nın en çok tercih edilen ve tüketilen lüks votka markası Russian Standard’ın görkemli bir şekilde kabartma ile işlenmiş, altın varak etikete sahip olan ürünü Russian Standard Gold'u Burak Türeci Türkiye’ye getirdi. 1894 yılında Dmitry Mendeleev tarafından keşfedilip klasik votka formülü ile üretilen Russian Standard Gold'un, Rusça’da 'Altın Kök' olarak adlandırılan Sibirya ginseng özü karışımının dört defa damıtılıp ve filtrelenmesi sayesinde yumuşak bir içimi var.

El Beso’da kadınlara ilk içki bedava
Kuruçeşme’deki El Beso’da 15 günde bir perşembe akşamları Ladies Nights geceleri düzenleniyor. Bu gecelerde sadece kadınlara ilk içki bedava olarak servis ediliyormuş. Yemekte de yüzde 20 indirim uygulanıyor.