Her gecesi yılbaşı gecesi gibi geçen Kumkapı’nın en yenisi olarak bildiriyorum; burası bir alem
İstanbul’da yaşayacaksınız, işiniz eğlence ve yemek olacak ama Kumkapı’ya hiç ayak basmamış olacaksınız. Kimseler inanmaz bu dediğinize, bana da inanmadılar. İlk kez geçen pazar akşamı ayak bastım Kumkapı’ya. Kumkapı rengarenk, sanırsınız hergün yılbaşı eğlencesi var burada. Meğer eskiden her mekanın dansözü varmış, son yıllarda dansözler yok olmuş. Şimdi mini fasıl heyetleri var. Hepsi ayrı telden çalsa da bu müzik cümbüşü hiç rahatsız etmiyor. Canınız mı sıkkın, kendinizi kötü mü hissediyorsunuz? Soluğu hemen Kumkapı‘da alın. Dediğimi anlarsınız. Kumkapı bu kadar şenlikli olmasına rağmen ünlüye aç. O gece arkadaşımın doğum günü nedeniyle masamızda Alişan vardı. Şarkı söylemeye başlayınca neredeyse tüm Kumkapı bizim masayı seyre daldı. Kumkapı’nın öyle bir enerjisi var ki tüm aksilikleri bir anda örtüveriyor. Kumkapı’dan daha çok hikaye çıkar. Derin bir eğlence kuyusu burası.
O BALIKÇI AÇILDI
İki yıl önce “İstanbul’da balıkçı var mı?” diye yazmıştım. Benim hiç umudum yoktu. Gerek tasarımı, gerek servisi ve müziğiyle nihayet günümüze uygun bir balıkçı hizmet vermeye başlamış. Sahibi Erhan Görücüoğlu, Çeşme’deki Tapu’nun da ortağı. Erhan ise yıllardır İstanbul’da olmayı planlıyormuş. En son Arnavutköy’deki eski Fishmekan’ın yerinde karar kılmış. Tepeden tırnağa yenilemiş mekanı ve Zıpkın adında bir balıkçı açmış.
Zıpkın neden günümüze uygun peki? Bir kere duvarlarında tuhaf tablolar yok. Tuvaletleri parfümeri deposu gibi değil. Dekorasyon, çok net ve modern. En önemlisi masanıza öyle sabahtan hazırlanmış bir meze tabağı gelmiyor. Sadece 12 çeşit meze yapıyorlar, onu da kendiniz seçiyorsunuz. Ben yeşil elma ve kuru acı biberle yapılan “Eroin” adındaki mezeyi beğendim. Ahtapot tandır ve deniz mahsulleriyle hazırlanan spagetti ise mutlaka denenmeli. Müzikse tam yerine uygun. Zıpkın, benim gibi düşünenlerin imdadına yetişecek, gerçek bir balıkçı restoranı olmuş. Darısı diğer balıkçıların başına.
TAM GÜNÜNDE BiR ÖNERi
Malum bugünlerde gündemimizde et var. Tam gününde bir önerim olacak. Kasap Döner, diğer dönercilerden çok farklı. Esenyurt, Beşiktaş’tan sonra Ortaköy’de yeni bir şube açmışlar. Mönülerini iPad’e yüklemişler oradan seçiyorsunuz. Alışılagelmişin dışında bir döner servisleri var. Modern sunumun yanı sıra, döneri şahane diyebilirim. Afyon’da yetiştirilen süt danalarından hazırlanıyormuş dönerleri. Ortaköy’de yeni açılan şubesine uğradım, iPad’den istediğimi seçtim. Vallahi böyle giderse bu Kasap Döner dünya devi fast food’çularla yarışır. Demedi demeyin.
HER MEKANDA FARK YARATIYOR
Cemiyet hayatının önemli isimlerinden biri Melis Murathanoğlu, neredeyse her mekanda kendisiyle ve arkadaş grubuyla karşılaşıyoruz. Özellikle gece kulüplerinde ne zaman karşılaşsak sürekli dans ederken görüyorum kendisini. Kimseye aldırış etmeden gönlünce eğleniyor. Murathanoğlu gecelerde fark yaratıyor. Fark ne mi? Eğleniyor kadın. Diğerleri gibi süzüm süzüm oturmuyor gece kulüplerinde.