Millet olarak ne zaman toplu halde bir araya gelsek, taşkınlık yapmadan duramıyoruz. Yer fark etmiyor; konserde, maçta, kutlamada... Her yerde taşkınlık... Peki neden?
İçimizdeki şiddet bir araya geldiğimizde açığa çıkıyor. Nişantaşı, İstanbul’da yeni yılın en coşkulu kutlandığı yerdi. Nişantaşı caddelerinde adım atacak yer yoktu. Tüm mekânlarda bırakın yer bulmayı ayakta duracak boşluk bile yoktu. Tam yeni yılın coşkusuna kapılacakken ortalık yine birbirine girdi. Atiye Sokak bir anda boşaldı. Allahtan emniyet güçlerinin akıllıca planlaması sayesinde olay, çok büyümeden engellendi.
Peki, bizleri topluca bulunduğumuz yerde şiddete yönelten duygu nasıl açığa çıkıyor? Bu ne ilk ne de son olacak. Engellilerin yaptığı sporda bile kavga eden bir milletiz biz. Tahammülümüz yok birbirimizi görmeye. Sevmiyoruz birbirimizi. Peki nedir alıp veremediğimiz? 2013’te hepimiz tek tek iyi şeyler hayal ediyoruz. Plan yapıyoruz. 2013 Türkiye’de sevginin açığa çıkacağı bir yıl olsun. Birbirimizi görünce kavga etmek yerine, hep birlikte eğlenip, spor karşılamalarını kin ve nefret dolarak değil, sevgiyle izleyeceğimiz bir yıl olsun. Bunu da 2013 yapacaklarımızın en başına yazalım. “Bu adam da çok naif” demeyin. Biraz düşünün, sevincin ve mutluluğun ne kadar zor elde edilebilir olduğunu.
BAHÇEŞEHİR’DE BİR ŞEHİRLİ
Başka bir İstanbul burası, dağ tepe her yer ev kaynıyor. Bahçeşehir’se buraların en eski yerleşim bölgesi, çok uzun zamandır hiç gitmediğim bir yerdi. Ta ki Chocolate’ın ortağı Raşit Karakuş, “Hadi buluşup yeni mekâna gidi-yoruz” diyene kadar. Bahçeşehir Chocolate, bugüne kadar açılanların en büyüğü. Deko-rasyonu çok ferah olmuş. En önemli özelliği, mutfağının açık olması, böylelikle tüm yiyecekleriniz gözünüzün önünde hazırla-nıyor. Mekânın çatısı havanın durumuna göre açılıp kapanıyor. Bu, yaz için çok büyük bir avantaj. Yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olan Chocolate, gerek ambiyansı gerekse de ye-meğiyle Bahçeşehir’in en popüler yeri olur.
İÇECEK DAVETİNE ÖZEL ARABA
Zaman zaman içecek firmaları özel yemekler düzenliyor, içki ve yemek uyumunu göstermek adına. Bugüne kadar böylesi birçok davete katıldım. Malum davetin temel konusu, Glenfiddich viskisi olunca, yemek sonunda davete katılan herkesi özel araçlarla evlerine bıraktılar, alkollü araç kullanmayalım diye. Hoş bir detay olmuş. Viski genellikle yemek öncesi tercih edilen bir içki, yemekle uyumu biraz zor. O akşam 12, 15, 18 ve 30 yıllık viskiler ayrı ayrı yemekle servis edildi. Et, somon, ördek ve sorbeyle servis edilen viskilerin yemekle uyumu, bizden tam not aldı. Sanırım bu kış viski de yemek sofralarında yerini alacak. Benim favorim, sorbe ve viskinin uyumu oldu. Deneyin derim. Burak Türeci tarafından ithal edilen Glenfiddich Viski, Türkiye’de yeniden pazarlama atağına kalktı.
YENİ YILLA İSTANBUL GECELERİ FRENE BASTI
“Şu kadar gün kaldı”, “Son 24 saat” falan derken, İstanbul aralık ayında eğlenceye doydu. Parti yapmaya da... Yeni yılla birlikte eğlence her yıl olduğu gibi bu ayın sonuna kadar dinlenmeye çekilir. Hafta içi kimseleri sokakta göremezsiniz. Bünyeler, eğlence yorgunu. Bu ayın sonuna doğruysa kış eğlencesi yeniden başlar. Peki 2013 kışında hemen öne çıkan yerler neresi olur?
Reina yenilendi. Yepyeni yüzüyle yeni yıla girdi. İlk hedef, Reina olur. Case By Ciroc, yeni yıla sosyetik bir davetle girdi. Emre Ergani’nin yeni kulübü atağa kalkar. Billionaire, kış sezonuna parti yaparak girdi. Yeni yılda çok özel bir şovu vardı. 2013’de yine partileriyle gündeme gelir.
DOĞUŞ, MEZZALUNA’YA TALİP
İstanbul’un en eski İtalyan restoranların biri... Favorimse karışık deniz mahsullü risotto’su. Geçtiğimiz ay Nişantaşı’na geri döndü ve Mim Kemal Öke Caddesi’ndeki yerini aldı. Duyduğuma göre, Doğuş Grubu Mezzaluna’nın yüzde 70’ini almak için ön anlaşmaya varmış. Sanırım Doğuş 2013’te yeme, içme ve eğlence sektöründeki alımlarına tam gaz devam edecek.
İLK PARTİ CAHİDE’DEN
Cahide’de, 9 Ocak Çarşamba günü ‘Mor Pav-yon Gecesi’ var. Pavyon gecesinin ilk assolisti, Dil-beray. Gül yapraklı, yanar döner meyveli pavyon gecesini kaçırmayın derim.