Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Şimdi tüm balıkçılar ayaklanacak, bana kızacak biliyorum. Ama balık restoranlarının yenilenme zamanı geldi. Melek Boz, Nişantaşı’nda meyhane açıyor. Perküsyoncu Erkut Sezer’in ‘Duayen’i haftaya açılıyor

İstanbul’da balık restoranları çok klasik ve özensiz. Yeni açılanlar da bu kalıbın dışına çıkamıyor. Neden bilmiyorum ama tüm balıkçılar birbirinin kopyası. Bir dönem kebapçılar öyledi ve sadece yeşil rengi kullanırlardı. Her yer yeşilden geçilmezdi. Sonra yeniler sayesinde, kopya kebapçıların sayısı azaldı. Dekorasyona ve servise özen gösterince ortaya iyi kebapçılar çıktı. Şimdi sıra balıkçılarda. Nereye gitseniz, daha masaya oturur oturmaz meze tepsisi gözünüze sokuluyor. Yemek istemeseniz bile, mecburen, ayıp olmasın diye 3-5 meze istiyorsunuz. Öyle kalıplaşmışlar ki sadece balık yemek isteyince tuhaf bakıyorlar. Salataya ısrarla mısır ve peynir ilave ediyorlar. Hesap konusuna hiç girmeyelim, çok pahalılar. Dekorasyonsa yok denecek gibi, masa, sandalye ve denizi anımsatan birkaç objeden ibaret. Meze ve tatlılarda gösterdikleri özeni balıklara göstermiyorlar. Doğru dürüst temizlemeden servis ediyorlar. Hepsi takım elbiseli, çok uzun yıllardır bu mesleği yapmış ve bir o kadar da yıpranmış ekiple servisi götürüyor. Enerjileri yok. Biri çıkıp gerçekten günümüze uygun bir tasarım servis ve fiyatla balıkçı açsa bakın nasıl değişecekler ama örnek yok. Bakalım ne zaman mezesi olmayan, meyhaneden uzak, gerçek bir balıkçı açılacak? Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

‘Duayen’ geliyor
Ünlü perküsyoncu Erkut Sezer akşam üzeri partilerinden sonra ilk kez kendi yerine açmaya hazırlanıyor. ‘Duayen’ adını verdiği mekan, lezzet, müzik ve sohbet üzerine kurulu olacakmış. Halaskargazi Caddesi üzerindeki mekan ilginç bir yer olacağa benziyor. Meyhane desen değil, restoran değil, kulüp değil... Hepsinin karışımı. Haftaya açılıyor. Gidip göreceğiz Duayen’in eğlencesini.

Tolga Atalay’ın Okka’sı açıldı
Tolga Atalay geçtiğimiz kış Frederic’s olarak işlettiği W Hotel’deki yerini değiştirdi. ‘Okka’ adını verdiği yeni restoranında artık et servisi yapılıyor. Gelenlere bir de sürpriz hazırlamış ve filmlerde gördüğümüz üç boyutlu hologram görüntüyle Nuran Sultan dans ediyor. İlginç.

Haberin Devamı

Pazar eğlencesi Blackk’te
“Pazar günü eğlenilir mi?” diye sormayın. Pazar eğlencesi nasıl olur, onu da bilmiyorum? Tüm bu soruların cevabı Kuruçeşme’deki Blackk veriyor. Sultana, bu pazardan itibaren her pazar Blackk’te parti vermeye başlıyor. Sultana’ya yabancı DJ’ler de eşlik edecek.

Melek Boz, Nişantaşı’nda meyhane açıyor
Yılların eskitemediği ve enerjisi bitip tükenmek bilmeyen Melek Boz, Nişantaşı’nda meyhane açmak için kolları sıvamış. Nişantaşı’daki Venge restoranın bahçesinde açılacak meyhanenin hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Mekan haftaya İstanbul’a “Merhaba” diyecek.

Soba devri başladı. Bir de kestane olsa
Dışarıda oturmak, sigara yasağıyla birlikte mecburiyettendi. Ama dışarıda oturma hadisesi sigara yasağını aştı, olağan hale geldi. Sigara içmeyenler bile soğuk filan dinlemiyor, ısrarla dışarıda oturuluyor. Şu sıralar Atiye Sokak dışarı takılmanın popüler adreslerinden biri oldu. Atiye’nin en eskisi olan Salomanje, dışarıda oturmayı çok daha cazip hale getirmiş. Doğal gaz sobasını yukarıya monte edivermiş. Öyle sıcak oluyor ki, geçenlerde o soğuk havada tişörtle oturuyorlardı. Mevzu soba olunca Salomanje, bir de kestane servisi yapsa. Bizi şöyle bir eskiye götürse şahane olur.

Haberin Devamı

Cahİde’de yıkanma modası
Cahide’de sahneye çıkan sanatçılar da bir yıkanma modasıdır gidiyor. Bülent Ersoy parfümle, Yıldız Tilbe şampanyayla yıkanmıştı. Bu salı gecesi Yıldız Tilbe yeniden Cahide sahnesinde olacak. Bakalım bu kez neyle yıkanacak?