Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Özel bir izin alarak Atatürk Havalimanı’nda girmediğim yer kalmadı. Özellikle dış hatlar terminalinde, personelin kullandığı kapılardan geçerek havalimanında özgürce dolaşmanın tadı bambaşkaymış.
Havalimanlarını sadece seyahate başlangıç noktası olarak görmemek lazım; öyle bir yaşam var ki içeride hızına yetişemiyorsunuz.
İster masaj yaptır, istersen otelde uçağın gelene kadar konakla. Tabii en önemli detay, buranın bir yemek fabrikası gibi çalışıyor olması. Limanda en çok yemek yiyen ve uyuyanlara denk geliyorsunuz.
TAV’ın işletmeciliğini yaptığı Atatürk Havalimanı’nı gezerken, Bodrum Havalimanı ihalesi yapılıyordu.
Bora İşbulan TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü, çok geçmeden kendisinden haber geldi. Bodrum Havalimanı’nı ihalesini TAV’ın kazandığını söyledi.

Haberin Devamı

13 LOUNGE HİZMETİ
Havalimanında öyle bir yemek tüketiliyor ki, şaştım kaldım. Her kafe her restoran ağzına kadar dolu. Fast food’cuların önünde kuyruklar uzayıp gidiyor.
Özgürce havalimanı gezimde bana TAV’dan Ebru Hazaroğlu ve Sermet Severöz eşlik etti. Malum dış hatlara insanlar pasaport kontrolü nedeniyle saatlerce önceden geliyor. Böyle olunca canları sıkılan ahali kendini yemeğe veriyor.
Sadece kafeler değil, bir de her şeyin ikram olduğu özel lounge’lar var. Dış hatlarda toplam 13 lounge hizmet veriyor.
Yemekten içeceğe, bilgisayardan duşa ve masaja kadar her şey bedelsiz olarak servis ediliyor. Lounge’larda herkesin keyfi yerinde. THY’e ait olanı hariç hepsinin tüm altyapısını TAV veriyormuş. Bunu tüm lounge’ları gezince anladım. Aşağı yukarı hepsinde aynı yemek menüsü var. TAV’ın kendi lounge’u bütün lounge’lar arasında en havalı olanı; duş da var, yatak da...
THY’nin lounge’nda, ister bilardo oynayın, ister sinema salonunda film izleyin, istersiniz de golf oynayın. Havalimanın en büyük lounge’u burası, sürekli yemek pişiyor: Mantı da yapılıyor, lahmacun da. Ahali hep yeme içme peşinde.
13 lounge’un hepsini dört saatte gezdim. Havalimanın bir ucundan diğerini gitmek saatlerimizi aldı.
Lounge’larda özel uyuma alanları bile yaratılmış. Aktarmalı uçanlar için süper bir şey.
Uçağa saatler var, at kendini lounge’a ye, iç, uyu, duş al, film izle... Ama dikkat; uçağı kaçırma.
Neden diyorum? Daha geçenlerde arkadaşlarım sohbete dalıp uçağı kaçırmışlar. Dikkat edin!

Haberin Devamı

KİM KULLANABİLİR?
THY lounge’nu kullanmak için ya elit kartınız olacak ya da business uçacaksınız. Şirketlerin lounge’u için, o şirketin özel müşterisi olmanız yeterli. Hangi şirketlerin lounge var peki:
Akbank, Yapı Kredi, Sky Team, Emirates, TTNEt, HSBC, İş bankası ve TAV.

“YEMEK BUDUR” DEDiRTEN RESTORAN

Galliard, Etiler’de
Nusret’in hemen iki adım ötesinde aralıktan bu yana açık. Yeni açılmış bir restorana gitmek için acele etmemeli. Mutfak, yemek ve servis oturana kadar zaman geçmesi gerekiyor. Hele ki oldukça iddialı bir menüye sahipseniz, sabretmek zorundasınız.
Cuma gecesi Galliard’da yemekteydim. Dakika bir, gol bir oldu resmen. İstanbul’da ilk kez bir fine dining restoranı sahibinin masaya kadar gelip,
yemek sunumu yaptığına şahit oldum.

Haberin Devamı

DAMAKTA iZ BIRAKTI
Ahmet Uras beş dakikada menüyü öyle bir anlattı ki, her şeyi yeme isteği uyandı. Menüsüne bu kadar hakim restoran sahibi sayısı, bir elin beş parmağını geçmez.
Hele ki fine dining
restoranı sahibi olacaksın, böyle masaya kadar gelip, garson gibi yemekleri tanıtacaksın; çok zor!
Böylesi havalı restoran sahipleri, mekandaki ünlü isimlerle sosyalleşmeyi tercih eder. Havalarından da geçilmez. Birçok müşteriye tepeden bakmayı adet edinmişlerdir. Çoğu buraların sahibi benim, siz kimsiniz, bakın kimlerle sosyalleşiyorum edasındadır.
Ahmet Uras’ın menü sunumuyla masaya gelen her yemek, damaklarımızda iz bıraktı. Menüdeki yemekler belli ki özenle seçilmiş. Sadece mutfak çalışmamış, servis eden tüm ekip yemek sunumları ilgili ciddi eğitim almış.
Masaya gelen dana iliği, Kars’tan gelen kazı, linguini ıstakozu ve döküm tencerede hazırlanan karışık midye tabağını silip sürpürdük.

EN iYi FiNE DiNiNG
Galliard’ın bıraktığı iz şu; her zaman birbirini kopya eden restoranların çok ötesinde bir yer olmuş. Açılalı üç ay olmasına rağmen, fine dining kategorisinde en iyi yemek sunan restoranlar arasında adını en başa yazmak lazım.