Uzun yıllardır İstanbul’un elitini eğlendiren Emre Ergani, bir ilki gerçekleştirerek bu defa halk işi bir yere imza attı.Tür’lü Mecidiyeköy’de açılıyor...
Yıllar sonra Nişantaşı’na, ilk markası Biber’le geri dönüş yapan Emre Ergani, bu yaz Sortie’nin işletmeciliğine hazırlanıyor. Diğer yandan uzun bir süredir de Mecidiyeköy’deki eski İETT binasında açacağı restoranın hazırlıklarını yapıyordu. Hazırlıklar tamamlandı ve restoran bu hafta servis vermeye başlayacak. Adını da Tür’lü koymuş. Ergani yeni mekanını Turkish brasserie olarak tanımlıyor. Tür’lü’de Türk yemekleri servis edilecek. Kriz döneminde Paris’te bile ünlü şeflerin set mönü yaptıklarını söyleyen Ergani, bu dönemde deneyimli patronların daha ucuz ve herkese hitap eden yerler açması gerektiğini düşünüyor. Bu ucuz konsept işine ilginin bir diğer gerekçesi de İstanbul’da fine dining restoranlar açmanın zorluğu. Bugün şehirde bu tarz restoran sayısı, yok denecek kadar az. Bunun en önemli nedeni de yabancı turistin azlığı. Avrupa’nın önemli şehirlerinde bu tür restoranları turistler ayakta tutuyor. İstanbul’a da ne zaman paralı turist gelir işte o zaman ünlü işletmeciler fine dining restoranlara yatırıma geri dönerler.
Hiç Beyaz Kalkan yediniz mi?
Arnavutköy Fishmekan ve İstinye Park’taki Balıkevi’nin ortaklarından Çetin Kırışgil, geçen yıl bir ilki gerçekleştirerek somon balığında döner yapmıştı. Kırışgil şimdi de bugüne kadar hiç duymadığımız bir balığı servis etmeye hazırlanıyor. Gelecek hafta cuma günü Norveç’ten ithal ettiği beyaz kalkan, Balıkevi’nde olacak. Beyaz kalkan kar beyazı ve düğmesizmiş.
Uzun süredir İstanbul’daki hiçbir kulüp, kapısında kuyruk olacak kadar ilgi görmemişti. Wan-na Hakkasan’ın yerini aldığı zaman açılış gecesinde ünlülerin bile sıraya girdiği bir kuyruk oldu. Wan-na açılmadan önce kimse bu kadar ilgi göreceğini beklemiyordu.
Rıza ve Levent Büyükuğur kardeşler, başarısız işletmelere adeta sihir yapıyorlar. Nişan-taşı’ndaki Leea’ın yerini de kısa süre Mama adıyla açacaklar. Orası da çok ilgi görecek.
Öksürük şurubu diye üretilen içki hangisi?
Adı sanı duyulmamış içkileri bulup sizlerle paylaşıyorum. Türkiye’de daha çok mide hazmı için tüketilen ama dünyada shot olarak içilen bir içki var. Almanya’da 1878 yılında öksürük şurubu olarak üretilmiş. 56 farklı bitki, kök ve meyvenin işlenmesiyle elde edilen şurup, daha sonra içki olarak üretilmeye başlanmış. Adı Jagermeister. Dünyada yılda 6.5 milyon litre tüketiliyor. Yemek sonrası hazmı kolaylaştırmak için iyi bir alternatif. Fiyatı 59 TL
Blackk’ten ilk albüm piyasada
Dj Suat Ateşdağlı, hangi işletmeye elini atsa mutlaka bir albüm çıkıyor. Kış başından bu yana Blackk’in DJ’liğini üstlenen Ateşdağlı, bu kulübü de albümlendirdi. Blackk’in ilk albümü haftaya tüm müzik marketlerde olacak. Ateşdağlı’nın çok özel remikslerinin olduğu albümün sürprizi ise Ziynet Sali olmuş. Sali, ‘Sen Gelmez Oldun’ şarkısını Yunanca seslendirmiş. Bu arada Ateşdağlı bu yazın popüler olacak şarkısını şimdiden açıkladı: Ateşdağlı, Sezen Aksu’nun ‘Ölümlü Dünya’ şarkısının remiksini yapmış. Ben dinledim, çok iyi olmuş.