Defalarca tadı denenmiş yemekler, yurdun dört bir yanında dağılmış lezzet mabedleri... Anlatırken bile yutkunduğum, tadını unutamayacağınız adresler... Önder Bekensir Ergani’nin veliaht mı? Arabesk bir gece, geç kalmış bir keşif
Kiminle karşılaşsam, “Yıllardır gitmediğin yer kalmadı. Gerçekten bu kadar geziyor musun? Nasıl yetişiyorsun?" diye soruyor. En çok da eğlendiğim, yemek yediğim mekanlar merak konusu. Evet gündemdeki her yeri takip ediyorum. Ama hepsinden keyif aldığımı söyleyemem. Kritik ederken terazim hassastır. Ne mekanı ne de orada eğlenenlere tepeden bakıp ahkam kesmemeye dikkat ederim. Gelelim şu merak konusu favori mekanlara, gece kulüpleri için genelde işletme sahibini tanıdığım yerler tercihimdir. Reina’yı Ali Ünal’dan ötürü severim, Ship A Hoy’dan büyük keyif alırım Cemal Yarar’ın sohbetinden dolayı. Tüm ekibi tanıdığım ve en çok orada dans ettiğim için Nahide’ye giderim.
Uşak’ın odun köftesinden Şehzade’nin tavuk çevirmesine
Yemek konusundaysa kulüplerdeki gibi tavrım yok. Lezzet öne çıkar, Uşak’taki odun köftenin tadi hâlâ damağımda. Bahçeden toplanan biber ve domatesler aklımdan çıkmıyor.
Yalıkavak’taki Kavak Köftecisi'ne, Bodrum’a her gittiğimde uğrarım. Bu yaz Heybeliada'da tanıştığım Akvaryum’un delisiyim, başka yerde midye yemiyorum artık.
Ev yemeğinin hakkını Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah ve Nişantaşı’ndaki Hünkar çok iyi veriyor. Şişli’deki Şehzade kömürde fena tavuk çevirme yapar.
İmam Çağdaş’ın baklavası, Beşiktaş’taki ufak dükkandaki Sütlü Nuriye tatlı krizimin üstesinden gelir. Kahvaltıda Emirgan’da Sütiş’in servisi çok hızlı, ayrıca kol börekleri çok lezzetli. Kapalıçarşı’daki Şehmuz'a sık sık giderim gerçek kebap için.
Nişantaşı’nda Tatbak’ın lahmacunu, Çağrı Büfe’nin döneri ilaç gibi gelir. Eskişehir’deki Balaban Kebapçısı’nın kemik suyuna takviyeli kebabı mide fesadı geçirtiyor. Beyaz fırın süper macaron yapıyor. Poğaçası ve limonatası da süper.
Saray’ın tavuklu pilavı gece imdada yetişiyor. Reina’nın ıstakoz çorbasından ve pizzasından hâlâ vazgeçemedim.
Suada Kebap'ın tavuk şişiyle geçen yıl tanıştım, hemen tarifini aldım. Mangal yapılınca herkes beni arar oldu.
Daha saymayım, fena halde ağzım sulandı.