Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz çarşamba akşamı Kuruçeşme’deki Boaz’dayız. Sahnede Deniz Seki var. En son 2018 yazında Bodrum’da dinlemiştim Seki’yi. Baktım aradan epey geçmiş, dinlemeye gittik. Beyaz bir elbiseyle giyen Seki, ön masada oturan Gülşah Saraçoğlu’na, “Devir ekonomi devri, fi tarihinde sen dikmişti” diyerek atıfta bulundu.

Seki’nin sahnedeki enerjisi aradan geçen onca yıla rağmen hiç değişmemiş. Tanıdığı herkese sahneden laf atmayı ihmal etmedi. Laf attı derken kötü anlamda söylemedim. Berrak Tüzünataç’ın o gece doğum günüymüş. Arkadaşlarıyla kutladı.

Haberin Devamı

Seki’nin sahnedeki performansı, enerjisi, sesi, repertuvarı hiç değişmemiş. Tek değişen yüzü olmuş. Deniz Seki bambaşka biri olmuş çıkmış karşımıza. Ben tanıyamadım. Elmacık kemikleri o kadar çıkmış ki, tanınmaz hale gelmiş. Tıpkı yıllar önce Sezen Aksu’da olduğum gibi çok şaşırdım. Aksu böylesi bir değişim geçirmişti birdenbire.

Devir canlı devri

Boaz İstanbul’da Kuruçeşme’de hani geçtiğimiz yazın talihsiz mekanı dediğim yerin merkezi. Sahibi Cihan Saylam İstanbul en genç patronlarından diyebilirim. Aslında burada her gece canlı müzik, ister yemekli ister yemeksiz programa dahil olabiliyorsunuz. Artı birde sahneye çıkan sanatçıya göre canlı müzik bedeli de değişiyor. Öyle devasa bir yer değil Cihan’ın tabiriyle; “Butik bir canlı müzik mekanı...”

O yüzden siz siz olun buraya aramadan gitmeyin. Yer küçük öyle çat kapı gidilecek bir yer değil.

Eskimeyen Feriye

DENİZ SEKİ’Yİ TANIYAMAMAK

Bu Feriye’nin herkeste bir anısı vardır. Vedat Başaran zamanından bu yana her zaman farklı bir stiliyle hiç sıradanlaşmadı. Buranın tıpkı sahibi Göktuğ Özdemir gibi hep bir cool tarafı oldu. Araçla gitmek istiyorsanız rezervasyon sırasında plakanızı verin kapılardan geçerken işiniz kolaylaşsın.

Feriye, Boğaz’ın hemen dibinde olduğu için menüsü de denizden çıkma. 15 yıla aşkın bir süredir Feriye’nin şefliği yaban Birkan Erköylü de tam bir deniz tutkunu. Ahtapotla deniz börülcesi, ızgara deniz levreği ve karidesi son derece başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Söylediğim üç yemeğin dışında devası bir profiterol geldi masala hepimizi şaşırttı. Bu ölçek ilk kez yedik ve keyif aldık diyebilirim.

Haberin Devamı

Olanlar bitti

Ajda Pekkan 29 Ekim’de verdiği konser sonrasında dansıyla gündeme gelmiş. Sosyal medyada dans edemediği herkesin diline dolanınca “Gönlümü kırıyorlar” demiş. Gönlünüz kırılmasın Ajda Hanım, boş verin dans da edemeyiverin. Ne olacak?

“Ben artık pahalıyım” diyen, adını çok uzun yıllar önce bir şarkı yarışmasında duyuran Deha Bilimlier, sahne ücretine zam yapmış. Arayanlara ben artık pahalıyım diyormuş. Deha magazine düştükçe sahnesine zam yapıyorlar anlaşılan.

Hürriyet’ten Orkun Ün yazmış scooter terörünü… Her yerden bir anda çıkıyorlar, her yerden gidiyorlar. Eskiden motosiklet kullananlar böyleydi, şimdi scooter’cılar başımıza dert oldular!

Geçenlerde Bostancı’daki Hangar’da bir midye tava yedim. Gerçekten son zamanlarda yediğim en lezzetli midyeydi.

Nişantaşı’daki Develi sayesinde Gaziantep’e gitmeye gerek kalmıyor. Özellikle lahmacun ve katmeri, tıpkı Gaziantep’teki gibi. Şahane…