Metin Fadıllıoğlu ‘29’u ilk kez Bodrum’a taşıyor. Sosyetenin barmeni Gündoğan’da Küba’yla ortak beach açmaya hazırlanıyor. İzmir’in sembolüne Zorlu’dan davet. Ünlü işletmeciler otelci oldu. Star’daki ‘Soframız’ ağızları sulandırıyor
İzmir’in sembol restoranına Zorlu’dan davet
İzmir’in kumrusundan sonra en çok tanınan yeri (yemek anlamında) hiç şüphe yok ki Deniz Restoran’dır. Özellikle işadamlarının uğrak yeridir. Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan lokantaya davet var. Restoranın müdavimi işadamı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul’da inşaatı devam eden Zorlu Center için Deniz Restoran’a teklifte bulunmuş. Deniz’in sahipleri teklifi sevinçle karşılayıp kabul etmişler. Bu arada Zorlu Center’in içinde mekan açmak için ünlü işletmecilerde birbiriyle yarışıyorlarmış.
29 Beach, Türkbükü’nde açılıyor
Geçen hafta duayen işletmeci Metin Fadıllıoğlu’nun Kuum Otel’le flört ettiği yazmıştım. Anlaşma sağlanmış. Fadıllıoğlu otelin restoranlarının yanı sıra tüm yiyecek-içecek işlerini almış. Otelin plajını 29 Beach Lounge olarak açmaya hazırlanan Fadıllıoğlu, “Aslında otelin sahipleri geçen yıl teklif getirmişti. Burası 29’un konseptinde olacak. Gözlerden uzakta, tatil yapanların çok rahat edecekleri bir yer hazırlıyoruz. Açılış 19 Mayıs’ta olacak” diyor. Fadıllıoğlu’nun hayali St. Tropez gibi enerjisi yüksek bir yer yaratmak. 29, Kuum Otel’de beach, restoran ve gece kulübü olarak hizmet verecek. 29’la birlikte Türkiye’nin en sosyetik oteli Maça Kızı’na ciddi bir rakip gelmiş oluyor. Bakalım bu yaz aralarında nasıl bir rekabet yaşanacak. Bu arada Metin Fadıllıoğlu ilk kez Bodrum’da bir işletme açacak.
Otelci işletmeciler
Ünlü işletmeciler, artık turizm yatırımı yapıyor. İşte otelci işletmeciler; Doors Group, beş yıldır Ajia Otel’i işletiyor. Metin Fadıllıoğlu İstanbul’daki Les Ottomans Otel’in yiyecek-içecek işlerini üstlenmişti. Bu yaz ise Kuum Otel’de. Emre Ergani Bodrum’daki Virgin’den sonra İstanbul’daki W Hotel’i aldı. Ergani ve ortakları Figen-Yiğit Doğusoy, Çeşme’ye el attı ve 7800 Oteli’nin işletmesini aldı. Türkbükü’nün en popüler yeri Ship A Hoy’un ortakları Zafer Tarlan ve Cemal Yarar da, geçen yaz Maki Otel’in tüm işletmesini alarak turizme yelken açtılar. En büyük yatırımıysa House Kafe’nin yaptığını söylemek mümkün. Beyoğlu ve Nişantaşı’nda kafelerinin ismini taşıyan otelleri var. Reina’nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın uzun yıllardır otelcilik işine girmeyi düşündüğü biliyorum. Hatta bunun için Bodrum’da koy bile satın almıştı.
Sosyetenin barmeni Bodrum’da
Uzun yıllar Nişantaşı’ndaki Brasserie’nin şef barmenliğini üstlenen ve sosyetenin barmeni olarak ün yapan Mesut Güney, bu yaz Bodrum’da. Güney, Bodrum’un sembol markalarından Küba Bar’la ortak beach işletecek. Açılış 19 Mayıs’ta. Anlaşılan bu yaz işadamları soluğu Bodrum Gündoğan’daki Küba’da alacaklar.
Star’daki ‘Soframız’ ağızları sulandırıyor
Televizyonlardaki yemek programları bugünlerde herkesin dilinde. Tüm TV kanallarında ya yarışma ya da yemek programı var. Yemek yarışmalarında yemekten çok kavga gürültü oluyor. Bir de yemek programları var. Geçenlerde Star TV’deki ‘Soframız’a denk geldim. Sonra bütün hafta izledim. Türkiye’nin yemekle öne çıkmış tüm şehirleri ziyaret ediliyor. Evlere konuk olup yörenin yemekleri tüm detaylarıyla veriliyor. İşte yemek programı böyle yapılmalı dedirtiyor. Hem iştah açıyor hem de öğretiyor. İzleyin ağzınız sulansın.
Çift ödüllü votka
2011 San Francisco Dünya Alkollü İçki Yarışması’nda Finlandia Votka’nın Grapefruit Fusion’ı, çifte altın madalya kazanmış. ‘En İyi Aroma Ödülü’ne layık görülen votka, özellikle tonik ve bol buzla karıştırılarak içiliyor.