Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

İçinde iri ufaklı birçok restoranı, kafeyi ve mağazayı bir araya toplayarak farklı bir mimari yapıda servis vermelerini sağlamak zor iş. Böyle bir işe kalkışmak demek birçok mekan sahibini belli bir yatırım yapmaya ikna etmek demek.
Bir hayalin peşinden onlarca yatırımcıyı sürükleyeceksin ki ortaya iyi bir iş çıksın. İzzet bunu ikinci kez başarıyor.
City’s’deki Mahalle’den sonra bu kez de Trump’da bir hayali gerçekleştirerek geçtiğimiz salı akşamı Cadde’yi gün yüzüne çıkardı.
Cadde’nin açılış gecesinde izdiham yaşandı. Sadece davetlilerin alındığı gecenin en dikkat çekici yanı Hürriyet gazetesinin tam kadro orada olmasıydı. Bu tür gecelerde görmeye hiç alışık olmadığımız Aydın Doğan bile açılış gecesine katıldı.
Mimar Gökhan Avcıoğlu Trump’ın terasında bambaşka bir yaşam alanı yaratmış durumda. Cadde’de, irili ufaklı birçok mekan hizmet veriyor. Nezih Kebap, Home Store, Ranchero, Kasap Döner, ilk dikkatimi çeken yerler oldu.
Açılış gecesinde herkesin merak ettiği konu, Cadde’nin iş yapıp yapamayacağıydı. Açılış gecesi bu soruyu cevaplamaktan sıkıldım. Aynı soru Mahalle için de sorulmuştu.
Mahalle, İzzet Çapa ayrılana kadar dolup taşmıştı. Cadde’nin aynı başarıyı yakalayacağına eminim. En büyük avantajı açık havada olması, malum yaz sezonunda açık havadaki mekanlar iş yapıyor.

Pasha’dan AVM’ye
İstanbul’da böylesi bir konseptin ilk temelleri Boğaz’daki Pasha’yla atıldı. Belli bir alanda tanınmış mekanları bir araya getirerek eğlence kompleksleri yaratıldı. Bugün Boğaz’da Reina ve Sortie, aynı sistemle yıllardır hizmet veriyor.
İzzet Çapa, içinden eğlenceyi çıkararak sadece yeme-içme üzerine kurulu bir sistem oluşturdu.
Çapa’yla birlikte AVM’lerin yemek katında bambaşka bir anlayış gelmiş oldu.

Haberin Devamı

CHOCOLATE 12’iNCi YAŞINA ULAŞTI

Raşit Karakuş, Süleyman Köse ve Oğuz Kayhan, 12 yıl önce bir araya geldi ve Türkiye’nin ilk ‘24 saat açık kafe bistrosu’nu açtılar.
Aradan yıllar geçti ortaklar ilk kez bir parti düzenledi. Partiye neredeyse gece gezginlerinin tamamı katıldı. Baştan aşağıya yenilenen Maçka’daki Chocolate’ın hatfa sonları yüzünün eğlenceye döneceğini anladık. Chocolate’larda artık hafta sonları erken eğlence var. Hani yolunuz düşerse diye söylüyorum.

Haberin Devamı

ETiLER’E BÜYÜK YENiLiK GELiYOR

Geçen günlerde kulağıma çalındı. Proje uzun yıllardır gündemdeymiş. Avrupa yakasında öyle trafiğe kapalı yürüyüş yolu yok denecek kadar az. En son İstiklal Caddesi trafiğe kapanmıştı.
Eğer duyduğum doğruysa Akmerkez’in önünde Bebek Yokuşu’na kadar yürüyüş yolu yapılacakmış. Projenin onaylandığı söyleniyor. Eğer proje hayata geçerse, Etiler bambaşka bir hale bürünür. Yatırım yapmak isteyenlerin dikkatine...

ŞEFLER NEDEN AÇ OLMALI?

İlk kez gittiğiniz bir restoranda, en çok merak ettiğiniz mönü olur. Malum ne yiyeceğiz belli değildir. Bazen karşınıza öyle bir mönü gelir ki, hiçbir yemeğe aşina değilsinizdir. Sırf bu yüzden restoranların mönülerinde her zaman 4-5 tanıdık yemek mutlaka olur.
İşte bu noktada restoranların şefleri devreye girmeli.
Geçenlerde Zıpkın’dayız, şef geldi ve ‘Tranç kelle’ önerdi. Masada kalakaldık. Ama yemeği öyle bir anlattı ki, ikna olduk.
“Neden bu kadar uğraşıyorsun” diye sordum. Cevabı şu oldu:
“Çok seviyorum ve karnım aç. Her restoranın şefi aç olmalı ki, iyi yemek önerebilsin” dedi. Eee, haklı. Tok, açın halinden ne anlar ki?

Haberin Devamı

ADINI SIK DUYDUĞUM iKi YER

Günlerdir iki mekanın adını çok duymaya başladım. İlki Alaçatı’da açılan Mona... Bu kış Cihangir’e ilk şubesini açtılar. Aslında İtalyan restoranı ve en çok ortamı konuşuluyor. İlk fırsatta bir gidip bakacağım, “nasıl bir piyasa hakim burada” diye...
İkincisi ise Kavacık’taki Bayramoğlu Dönercisi. Ahali üşenmeyip Kavacık’a gidiyor, sadece döner yemek için.