Bu kış en çok neleri konuşacağız? Mağazasından restoranına, eğlencesinden işletmecisine bu kış bizi meşgul edecek konuları sizin için sıraladım
Sosyal hayatın gündemi, Türkiye gündemiyle eşdeğer. Ülkenin gündemi neyse, herkesin ilk gündem maddesi o oluyor. Gecelerin gündeminin en alt sıralarında iş, güç vardı. Çok sevilmez işten güçten söz etmek. Erkeklerin gündemi kadınlar, kadınların gündemi erkeklerdir. İlişkiler listenin üst sıralarından yer alır. Futbol, sadece derbi zamanı gündemi gelir. Bugün de derbi günü, maç yayını olan tüm mekanlara çoktan yerler ayırtıldı bile. Akşamüzeri buluşulacak ve iki taraf da birbirine tatlı tatlı laf sokacak. Maç saati Türkiye’de hayat duracak. Sosyal hayat ise hiç durmuyor, gelelim bu kışın gündem maddelerine...
1-Bu kış en çok Zorlu Center’ın adını duyacağız. Henüz tüm mağazalar açılmadı. Açıldıkça gündemdeki yerini koruyor. Aklıma da gelmiyor değil, özellikle mi böyle yapılıyor, sürekli gündem oluşturulsun diye?
2-Nişantaşı’nda sokakta olur olmaz bir şeyler satmaya çalışan modern dilenciler ve tinerciler, kimselere nefes aldırmıyor. Mendil, kalem, ciklet, çicek, nazar boncuğu gibi ürünleri, bir anda masanıza bırakıp, en vicdan titreten laflarla para istiyorlar. Herkes şikayetçi, herkes yaka silkiyor. Aynı zamanda korkuyor da.
3-Kadınlar erkekleri konuşmaktan, erkekler de kadınları konuşmaktan asla vazgeçmeyecek. Nerede olursa olunsun, laf dönüp dolaşıp ya kadınlara ya da erkekleri geliyor. Genç kızlar, eli yüzü düzgün, işi gücü olan erkelerin peşinde. Erkekler ise heyecan peşinde koşmaya devam edecek.
4-Parti verenler resmen tarih oldu sanırım, bu kış hiçbirinden ses soluk çıkmıyor. Bir kişinin yaptığı partiler gündemden düştü. Bu kış Türkçe kulüpler zirveye oturur. Hiç şüphesiz en ünlüsü, en popüleri Nişantaşı’ndaki Sess olur. Kuruçeşme’deki Albüm zirveyi zorlar.
5-Kışın yemek mekanı, hiç şüphesiz Jamie’s İtalian oldu. Henüz Jamie Oliver kendi mekanına gelmedi. Asıl geldiği zaman bu restoran uzun bir süre daha gündemde kalır. Bir de Akaretler’deki Gile var. Unutulmuş gitmiş füzyon mutfağıyla karşımıza çıktı. Cento Per Cento’yu da unutmayalım. Çok yeni bir yer değil ama ahali yemeklerini daha yeni keşfetti. İyi yemeğe bir de eğlence kattı.
6-Gece gündeminde nereye gitsem hâlâ Reina soruluyor. Geçenlerde Mehmet Koç- arslan’la karşılaştım. “Herkes konuşuyor, dedikoduları gerçekmiş gibi sunuyorsunuz” diye sitem etti. Ama “Reina’ya ne olacak?” sorusunun cevabı hâlâ belirsiz. Bu belirsizlik devam ettikçe dedikodusu da devam eder.
7-Yaz sonundan bu yana içimiz dışımız arabesk oldu. Ahali en damarından arabesk müzik dinliyor. Bu kış arabesk müzik partileri, mekanları altın çağını yaşar.
8-Emre Ergani, ani bir kararla işletmeciliğini üstlendiği tüm mekanlardan ayrıldı. Bir süre çalışmayacağını söyledi.
Fakat geçmişte ortağı olduğu Park Şamdan’ın içinde The Bar’ı açtı. Bu kış mekandan çok hikaye çıkar.
9-Kış demek en tazesinden en bolundan balık yemek demek. Boğaz’da onlarca balıkçı restoranı var. Hepsi de hemen hemen aynı, içlerinde farklı tek bir balıkçı var. O da Zıpkın. Sahibi Erhan Görücüoğlu. Çeşme’deki Tapu’nun sahibi. Zıpkın’da Ege balıklarının en tazesi var.
10- Nam-ı diğer Lucca Cem’in (Mirap) Zorlu’da açacağı yeni yeri, gecelerde en çok konuşulan, merak edilen yerler arasındaki bir numarayı koruyor. Yıl sonuna kadar hizmet vermeye başlayacak. Adı sanı belli değil, süper bir yemek servis edileceği kesin. Fakat ahalinin merak ettiği, Lucca gibi efsane bir yer olup olamayacağı.