Yurt dışında eğitimini tamam-ladıktan sonra, Bebek’in ilk mahalle barını açtı. Açıldığında kendisi bile tahmin etmiyordu İstanbul’a damgasını vuracağını... Resmen Bebek’in çehresini değiştirdi. Çekim merkezi haline getirdi. Bugün Bebek bu kadar popülerse başrolünde Lucca ve Cem Mirap var. Geleni, gideni, içeriye alınmayanıyla Lucca, İstanbul’un efsane mekanlardan biri oldu. Birçok yatırımcı Mirap’a şube açmak için ne teklif ettiyse, hiçbirini kabul etmedi. “Taş yerinde ağırdır” diyerek, Bebek’in dışına çıkmadı.
Geçtiğimiz yaz ani bir kararla Bodrum’daki Mandarin’in sahiline ilk şubesi açtı. Şöyle bir Bodrum’un havasına kokladı. Bu yaz üstüne gündüz plajı ekledi, herkesin diline düştü. Bayramda tatilcilerin resmen işgaline uğradı. Cem Mirap’ın Lucca’sı bu yaz Bodrum’un gündeminden hiç düşmez, ne gündüz ne gece...
Kalın
Cennet Koyu’ndaki Akana Güneyin en tasarım oteli olmaya aday. Bodrum’un en güzel yerinde, Cennet Koyu’nda konuşlanmış. Dairesel tasarımı oteli bambaşka bir havaya büründürmüş. Tek gece kaldım, tam bir eğlence ve gençlik oteli, gözlerden uzakta 24 saat eğlence vadediyor...
Gidin
Gündoğan’daki Danış Bodrum’da uzun süre kalıyorsanız, balık yemekten sıkılırsınız. Canınız et ister, ama bir türlü aradığınız o lezzeti bulamazsınız. Gündoğan’daki Danış, tam bu noktada devreye giriyor. Aradığınız o lezzetli kebap kalitesini hiç bozmadan tüm yaz servis ediyor. Bodrum’daysanız deniz üstü kebabı bir deneyin derim.
Festival gibi ‘Beach Parti’
Yer, Çeşme Dalyan’daki Momo Beach... Olağan akşamüzeri partisi, olağan dışı mevzu ise içerideki kalabalık. Binler, fesvital havasında günü batırmak için toplanmış. ‘Beach Parti’ diye başladı, gece yarısına kadar devam etti. Bayramın en uzun süren eğlencesine imza atılmış oldu.
Bodrum lükse doymuyor
Dünyanın en lüks restoran kulüplerinden biri olan Bagatelle, Yalıkavak’a geldi. Güney Fransa’da doğan Bagatelle’nin; Miami, Dubai, New York, Tulum ve St. Tropez gibi yerlerde şubesi var. Bagatelle, gündüz beach, akşam restoran olarak hizmet veriyor. Yemekler Akdeniz mutfağından, eğlencesi Fransa’dan. Bodrum’un iki yıldır çehresi değişti. İstanbul’un lüks mekanlarına uluslararası markalar da eklendi. Böyle giderse Bodrum, tıpkı Mikonos gibi, Avrupa’nın en eğlenceli tatil beldesi olur. Ve uzun yıllar sonra Bodrum, ‘Eğlence Turizmi’nin Başkenti’ olur.
Başarı öyküsü
20 yılı aşkın süredir kendisini tanıyorum. Azmin zaferi, barmenlikten işletmeciliğe uzanan bir başarı öyküsü... O yıllarda bile daha bugün servis edilen kokteylleri hazırladı. Barmenlik kesmedi, işletmeciliğe soyundu. Birçok mekanda yöneticilik yaptı. Başarılı olduğu kadar başarısızlık da yaşadı. Bıkmadan, usanmadan işine sahip çıktı. Bugüne kadar denenmeyeni denedi ve kebap üstü eğlenceyi Cabbar’ı yarattı. Çeşme’de binlerce insana önce kebap yediriyor, sonra da eğlendiriyor. Tebrikler Serkan Koca...
Ne kuyruğu?
Giyinip, kuşanan Çeşmeli tatilciler, ne için kuyruğa girmiş olabilir? Kumru yemek için? Konser için? Taksi sırası? Bu kuyruk eğlence kuyruğu... Esnaf’ın açılmasını bekliyorlar, ‘eğlenmek’ için...