Nişantaşı’nın ünlü mekanının barmeni bir fincan kahve ikram etti diye işinden olmuş. 5 milyon TL’lik restoran nerede? Nişantaşı’nın ilk sokak barı hangisi?
Beyoğlu’nda gece hayatına ara verilince şehrin gözde yerleri Nişantaşı ve Bebek dolup taşıyor. Bebek’teki Ayşe Kucuroğlu’nun Happily Ever After ve Lucca’sında pazartesi günü bile yer bulmakta zorlanıyorsunuz. Kucuroğlu, geçen yılların en gözde ismiydi. Public’i kapatıktan sonra bebek dünyaya getiren Kucuroğlu, artık sadece kendi kafesini işletiyor. Dört çocuk annesi Kucuroğlu, kabuğuna çekildi diyebiliriz. Nişantaşı’ysa Başkan Mustafa Sarıgül’ün geçen kış bölgeyi yenilemesinden sonra, beklediği patlamayı bu kış yaşıyor. Atiye Sokak’ta insanlar yemek için sıra bekliyor. İki yıl önce yeniden hayat bulan Emre Ergani’nin Biber’i yazı Çeşme’de geçirdikten sonra birkaç hafta önce yuvasına geri döndü. Biber, kış sezonuna alışılmışın dışında çıktı ve sokağa stant koyarak Abdi İpekçi Caddesi’nde bir ilki gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü markaların yanında kafe ve restoranlarıyla ün yapan Nişantaşı, medeni bir sokak barına kavuşmuş oldu. Biber’le birlikte ünlü isimler artık masaların yanı sıra açık havada bar keyfi yaptırıyor.
* 5 milyon TL’ye restoran bar Ceylan
Taksim’deki Ceylan Oteli’nin teras katındaki restorana geçen hafta yemeğe gittim. City Lights adını verdikleri restoran- bar tamamen yenilenmiş. Bambaşka bir görünüme kavuşmuş. 5 milyon TL’ye mal olan restoranın tüm aksesuarları İtalya’dan gelmiş. Koltuklarıysa tay derisinden imal edilmiş. İstanbul’da sayıları çok az olan lüks restoranlara bir yenisi daha eklenmiş oldu. Duyduğuma göre ayda bir kez sürpriz partilere imza atacakmış.
* Espresso ikram edince işinden olmuş
Beymen Brasserie’de son günlerde değişim rüzgarları esiyor. Brasserie’nin işletmecisi Metin Fadıllıoğlu, neredeyse tüm personeli değiştiriyor. Nişantaşı’nın simgesi olan Brasserie’nin eski popülerliğinde olmamasının nedeni personele mi kesiliyor anlamadım. Duyduğuma göre en ilginç işten çıkarma olayıysa barmenine yapılmış. Müşteriye bir fincan espresso ikram eden barmen işinden olmuş. Hiçbir işletmede hele ki barmen müşteriye espresso ikram etti diye işinden atılmaz. Zaten Brasserie’de personelin ikramları ay sonunda maaşlarında kesiliyormuş. Bildiğim kadarıyla Cem Boyner buranın yatırımcısı, Metin Fadıllıoğlu’ysa işletmecisi konumunda. Metin Bey, insanları bu şekilde işten çıkararak Brasserie’yi canlandıramaz. Ya kolları sıvayarak kendi işin başında duracak ya da kendi ayarında bir işletmeci bulacak.
* Kim ayakta kim masada
Geçen pazartesi gecesi Nahide’de internet sitesi gecce.com’un ödül töreni vardı. Sektörü ilgilendirdiği için geceye katıldım. Davetli sayısı fazla olunca, ayakta ve masada diye konuklar ikiye ayrılmış. Fakat bazı ünlü konuklara masada yer ayrılmamış. Nedeni gençlerin geceyi ayakta takip etmesi yaşlılarınsa masada ağırlanmasıymış.
* Chocolate’ın kulübü; Bitter
Anadolu yakasında Chocolate tam sahilde. Bir yıldır üç katlı bir binada servis veriyor. Chocolate’ın ikinci katı davet alanı olarak kullanıyordu. Bu kış tamamen yenilenerek Bitter adında bir gece kulübüne dönüştürülmüş. Haftanın her günü açık. Hazır Anadolu yakası demişken, Taverna’da açıldı. Geçen kış Lipsi’de çıkan Costa, bu yıl Taverna’ya gelenleri coşturacak.
Beyrut Cafe’ye dikkat
Akaretler’de Al Jamal’in yerine açılan Beyrut Cafe Clup, çok değil birkaç hafta sonra İstanbul gecelerine imzasını atar. Beyrut, kolonsuz yüksek tavanlı kocaman bir yer. Yemekler az ve öz, ama her damak tadına uygun. Eğlence erken başlıyor. Bugünlerde gece gezginlerinin keşfindeki Beyrut’ta, afrodiyazlıklı, şampanyalı nargile servis ediliyor. Çapa, şimdilik bu yeni yerini öne çıkarmasa da, Beyrut bu kışın en çok adından söz ettirecek yeri olur iddiasındayım.