Koskoca bir yılın ardından sosyal hayatın öne çıkan mekanları hangisi oldu? Ahali nerelerde, nasıl sosyalleşti? Hadi gecelere akıyoruz...
Bu yıl en çok nerede yemek yenildi, nerede eğlenildi, kimlerin sahne aldığı mekanlar dolup taştı? Eğlence dünyasının bir yılına, iki kış ve bir yaz sezonu giriyor. Böyle olunca da bir yılı değerlendirmek güçleşiyor. “Güç” demeyelim yeme-içme ve eğlence sektörüne direkt geçiş yapalım.
1-EN BABA ETÇİ; NUSR-ET
Öyle bir etçi düşünün ki sahibi servis ettiği etlerden daha şöhret sahibi. Öyle bir etçi düşünün ki yenilen yemekten çok ödenilen hesapla gündemde. Nusr-et’e giden hiç kimse yemeğin lezzetinden hiç ama hiç söz etmiyor. Halbuki Nusr-et servis ettiği etin lezzetinden dolayı bu kadar çok konuşuluyor. Nedense görmezden geliniyor.
2-EN BABA GECE KULÜBÜ; YALIKAVAK BILLIONARIE
Bu yıl en çok gündemde kalan gece kulübü Bodrum Yalıkavak Palmarine oldu. “İstanbul’un suyu mu çıktı?” demeyin. Gece kulübünden söz ediyorum, öyle çatal-bıçak ve yemek kokularıyla bezeli bir eğlence değil kastettiğim. İşte bu yüzden Billionarie, bu yılın en iyi gece kulübü oldu.
3-EN BABA TÜRKÇE KULÜP; SESS VE ALBÜM
“En İyi Türkçe Kulüpler”de iki favori adres öne çıktı. Sess geçtiğimiz yaz Bodrum Türkbükü’nde harikalar yaratırken, Kuruçeşme’de açılan Albüm de İstanbul’da rüştünü ispatladı. Kış gelince ikisi de at başı koşuyor.
4-EN BABA KAFE; LİMONATA
Gözüm kapalı bir şekilde “En İyi Kafe” Limonata
diyebilirim. Diğer kafe zincirleri bir yana, metropolde bir kafe nasıl olmalı? Sorunun cevabı çok net; Limonata’dır.
Tasarımında her türlü detayın düşünüldüğü bir kafede otururken insan nasıl sıkılır? Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.
5-EN BABA BALIKÇI; ZIPKIN
Boğazın en yeni balıkçılarından biri olan Zıpkın, Arnavutköy’de hizmette. Ege’nin en taze balığını yiyebileceğiniz
ender balıkçılardan biri. Açılalı bir yıl olmak üzere ama
gerek servis anlayışı gerek ambiyansı nedeniyle Zıpkın, tüm balıkçılardan ayrılıyor. İnsanı gereksiz mezeye boğmayan ender balıkçılardan biri, rahat rahat boğazda keyif yapabilme imkanı sunuyor.
6-EN BABA İTALYAN; CENTE PER CENTO
Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerinde, bendenizin de en çok gittiği İtalyan restoranlarından biri. Risotto, osobuko, pizza ve tiramisuyu iştah kabartıcı yapıyorlar. Bu kış yemeklerin yanına bir de şahane bir kokteyl mönüsü hazırlamışlar ki cuk oturmuş. Servis ve yemek kalitesinden ödün vermeyen Cente Per Cento, İtalyanlar arasında ipi en önde göğüsleyiverdi.
7-EN BABA UZAKDOĞULU; SUSHICO
Türkiye’nin en çok şubeye sahip Uzakdoğulusu Sushico. Suşileriyle gündeme gelse de değme Uzakdoğu restoranlarına taş çıkaran bir mönüye sahip. Paket servisleri de şahane. Hem Uzakdoğulu olacaksın hem de İstanbul’un dört bir yanına yayılacaksın... Şahane iş vallahi!
8-EN BABA BAR; KAV BUTİK
Kav Butik aslında hiç de bar falan değil, hani kimseler barını dolup taşırmıyor. Gidip baksanız barda bir Allah’ın kulunu bulamazsınız. Zaten artık öyle barın dolup taşmasına gerek yok. Bar dediğimiz mevzu sosyalleşmekten başka bir şey değil. İşte bu yüzden Kav Butik İstanbul’un en samimi, rahat
ve sıcak atmosferine sahip barı. Bu işin mimarı ise Cenk Çöteli. Çöteli’yle birlikte Kav Butik, ‘İstanbul’un En İyi Barı oluverdi.
9-EN BABA CANLI MÜZİK; MY PAVYON
Bir sürü canlı müzik yapan yer var ama hiçbiri ne bu kadar yer değiştirdi ne de işletmeci. Cenk Eren, yıllardır tek başına hem patronluk yapıyor hem de sahneye çıkıyor.
Yükü ağır. Hem mekanı düşüneceksin hem de sahneye
çıkıp insanları eğlendireceksin... İşte bu yüzden Cenk Eren’in My Pavyon’u, “En İyi Canlı Müzik Mekanı” olmayı hak etti.
10-EN BABA TÜRK MUTFAĞI; OSMANİ
İstinye Park içindeki pazarda servis veriyor. Öğle saatlerinde dolup taşıyor. Ayda bir kez yöresel yemekler servis ediyorlar. Neredeyse her gün elli çeşit yemek servis ediliyor. Türk mutfağına en çok yatırımı yapan Osmani, “En İyi Türk Mutfağı Servis Eden Restoran” oldu.