New York’un Soho semti İstanbul Ortaköy’e taşındı. ‘Soho Restoran & Tapas Bar’ 2015 yılının ocak ayında başlayan tadilat sürecini yaz ortasında tamamlayarak müşterilerini ağırlamaya başladı.
1996 - 1998 yılları arasında İtalyan mutfağı’na sahip bir restoran işletmesi yapan ve daha sonra Türkiye’ye dönüp bilişim sektöründe kendisini geliştiren Hatay’lı Hakkı Can Paşabeyoğlu, ortağı Murat Tora’yla Ortaköy’de Soho Restoranı açtı.
Yaklaşık bir milyon dolarlık yatırım olan mekan, Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsüne Türk ve İtalyan mutfaklarının seçkin yemeklerini de katarak yelpazesini geniş tuttu. Açık mutfak prensibiyle yola çıkan restoran, yemeklerini özel olarak yaptırılmış odun fırını ve kömür ızgarasında pişiriyor.
Gece hayatına bomba etkisi
Ortaköy’ün bu genç mekanı kısa sürede semtin gözdesi haline geldi.
Yaklaşık 550 metre karelik kullanım alanıyla geniş ve ferah bir ambiyans yakalayan işletme sahipleri, öğlen ve akşam saatlerinde düzenledikleri ‘happy hour’ konsept partileriyle hem beyaz yakalı çalışanları hemde sosyalleşmek isteyen müşterilerine eğlence hizmeti veriyor.
Aynı anda 300 kişiyi ağırlayabilen Soho Restoran & Tapas Bar’ı ünlü isimler de kısa sürede keşfetti. Öyle ki mekan üzerinde bulunan bir spor merkezine üye olan bazı ünlüler Soho Restoran’dan özel olarak bazı yemek siparişlerinde bile bulundu.
HANDE YENER AVA ÇIKTI