Popülarite her alanda olduğu gibi İstanbul gece hayatında yeme - içme faaliyeti gösteren restoranlar içinde önem arz ediyor. Akşam yemeği için tercih edilecek restoranlar ya popüler bir semtte (Etiler, Bebek, Nişantaşı, Ulus, Karaköy gibi) ya da popüler bir alışveriş merkezinde gerçekleşiyor. Bu haftaki yazımın ilk konuğu yaklaşık iki ay önce İstanbul’un en çok tercih edilen alışveriş merkezi olan Zorlu Center’da açılan, Fransız mutfağının başarılı temsilcisi ‘Fauchon Paris’.
Geçtiğimiz sene Anadolu Yakası’ndaki Akasya AVM’de faaliyet gösteren bu restoran, hedeflediği müşteri sayısına ulaşamayınca markasını Avrupa Yakası’na taşımaya karar verdi. Zorlu Center yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu kendisine ortak kullanım alanında yer bulabilen mekan, yaklaşık bir aylık tadilat süreci sonrası bugünkü halini aldı. Fransız mutfağının seçkin lezzetlerinin sunulduğu restoranda, ‘Kuzu İncik’ ve ‘Fasulye’ gibi Türk mutfağının lezzetleri de yer alıyor.
Aynı anda 75 kişiye hizmet verilen mekanın lezzetleri, bar kısmının arkasında konumlanmış 18 metre karelik bir mutfaktan çıkıyor.
Butik ve şık bir izlenimiyle restoran, her yemek sonrası müşterilerine özel olarak yapılmış bir tatlı tepsisi sunuyor. Makaron, ekler ve pastalarıyla dünyanın önemli markalarından biri olan ‘Fauchon Paris’nin gastronomi alanında da iddialı olduğunu müşterilerine kısa sürede kanıtladığını açık gönüllülükle söyleyebilirim.