Emrah Akçaay

Emrah Akçaay

emrah.akcaay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yapımı 528 yılında gerçekleşen ve günümüz İstanbul’unun önemli turizm alanlarından biri olan tarihi Galata Kulesi, gece hayatı sektörünün de etkili bölgelerinin başında geliyor.
Yerli ve yabancı turistin 7 - 24 boş bırakmadığı Galata’da özellikle yeme - içme alanındaki lüks ve kaliteli mekanlar büyük ilgi görüyor. Tarihi bölgede 2014 yılı ortalarında açılan Robin’s Kitchen, yaklaşan kış sezonu öncesi mekan dekorasyonu ve menü değişikliğiyle bu haftaki yazıma misafir olarak sizlerle buluşuyor. Adını İngiltere’nin milli kuşu olan ‘European Robin’ (Kızıl Gerdan)’dan alan Robin’s Kitchen bir şef restoranı. Şef Bilal Mert’in mekan içerisindeki her detayla kendisinin ilgilenmesi ve mutfaktaki yeteneklerini müşterilerine bizzat sunması, yaklaşık 60 kişiye aynı anda hizmet veren butik mekana sıcaklık katıyor.
Yeditepe İşletme Bölümü mezunu olan şef Bilal Mert, daha sonra kendisini gastronomi ve aşçılık üzerine geliştirmek için Londra’nın önemli okullarından biri olan Le Cordon Bleu’da eğitim aldı.
Okulundan mezun olduktan sonra Londra’da kısa süre çalışan Mert, İstanbul’a dönüş yaptı. İç mimar ablası Yeşim Kozanlı’yla Duo Galata Hotel’in beşinci katına Robin’s Kitchen’ı açan şef, Fransız ve Türk Mutfaklarına ait leziz yemekleriyle müşterilerini ağırlıyor. Yaklaşan kış sezonu öncesinde mekan içinde ve menüsünde yeniliklere giden Robin’s Kitchen, kavındaki şarap tercihini yerli üretimlerden yana kullandı.
Gece hayatında yolu Galata’ya düşenlere ufak bir tavsiye. Muhteşem Galata Kulesi manzarasını bir de Robin’s Kitchen’da yerli şarap yudumlarken seyredin.

Haberin Devamı

CORRIDOR’DAN YENİ ATILIM

İstanbul gece hayatının önemli bölgelerinden biri olan Nişantaşı’nda kış sezonu hareketli geçeceğe benziyor.
Öyle ki düzenlediği özel partilerle salı gecelerine ambargo koyup Milli Reasürans Çarşısı’nı tıka basa dolduran Corridor Bar, Sess adlı gece kulübünün yanında bulunan İtalyan Mutfağı’na sahip Cento Per Cento’nun işletmesini devraldı.
15 Eylül de yaklaşık iki haftalık tadilata girecek olan mekan, yeni ismiyle Corridor Bar, ruhunu daha geniş ve ferah yerinde devam ettirecek. Milli Reasürans Çarşısı içerisindeki mekanı da kış sezonunda açık tutmayı planlayan yetkililer, yeni yerlerinde aynı zamanda Dünya Mutfağı’na ait yemeklerle de müşterilerini ağırlayacağı gelen bilgiler arasında.