20.06.2013 - 19:11 | Son Güncellenme:
FATMA UYAR / fatma.uyar@milliyet.com.tr
EL ARABASINDANDAN LOKANTAYA
Kanaat Lokantası
Uzun yıllardır Üsküdar’da lokanta olarak hizmet verse de, mesleğe başlangıcı dondurmaya dayanıyor mekânın. El arabasında dondurma satıcılığından gelen bir alışkanlığın devamı... Diğer dondurmalardan farkıysa; 30 yıldır çalıştıkları mandıralardan günlük alınan koyun sütü kullanmaları. Meyveli dondurmaları, sadece meyvenin özsuyu ve şekerden oluşuyor. Kaymaklı ve vişneli dondurmaları en meşhurları. Kanaat her gün, 06.30-23.30 arası açık. Bir kilo dondurma 34, çocuk boy 3, küçük 4, orta 5, büyük 6 TL. Tel: 0 216 341 54 44
FUTBOLCULAR MÜDAViMi
Roma Dondurmacısı
1970 yılında kurulan Yeşilköy Roma Dondurmacısı, şirin bir köşkün havasına uygun sıcak atmosferiyle, uğrak mekânlardan biri olmayı sürdürüyor. Yeşilköy’ün en eski dükkanlarından. Sıcak yaz günlerinde herkesin ortak buluşma noktası olan Roma Dondurmacısı’nın müdavimleri arasında Galatasaraylı futbolcular var. 22 çeşit dondurmadan en sevilenleri; krokan-badem ve karadut. Haftanın her günü 01.30’a kadar açık. Bir kilo dondurma 30, bir topu 1.75 TL.
Tel: 0 212 663 35 42
TARiFi GiZLi
Alİ Usta
Dondurma denince akla ilk gelen isim, Ali Usta. Moda’da 45 yıldır, herkesten sır gibi saklanan tarifle, harikalar yaratıyor. Günde 60 çeşit dondurma bulunuyor ama mevsimine göre 100’e kadar çıkıyor çeşit sayısı. Ali Usta’nın kimselere söylemediği Santa Maria, favorilerden. Önünde sıralar oluyor ama servis gayet hızlı merak etmeyin. Bir kilo dondurma 40, bir top, 2.5 TL. 02.00’ye kadar ne zaman canınız dondurma çekerse gidebilirsiniz.
Tel: 0 216 414 18 80
DiYETTEKiLERi DE UNUTMUYORLAR
DONDURMACCİ
2010 yılından beri Caddebostan’da hizmet veren Dondur-
macci’nin, Mecidiyeköy’de de şubesi var. 100’den fazla çeşit var ama tezgahta 16 farklı tip satılıyor. Dondurmalar mevsimlik yapıldığından, bekletilmiş ürün kullanmıyorlar. Ayrıca Türkiye’de ‘şeker ağacı’ diye bilinen ağacın yapraklarından, diyet dondurma yapılıyor. En popüler dondurmalar; çikolata-bergamut ve portakal-limon. İsteyenler için, lavantalı, ıtırlı ve zencefilli dondurmalar bile var. Uzun yollardan özellikle güllü dondurma yemek için gelenlerin sayısıysa bir hayli fazla. Hafta içi 00.00’a, hafta sonuysa 02.00’ye kadar açık. Bir kilo dondurma 45, küçük boy 4, orta boy 7, büyük boy 9.5 TL. Tel: 0 216 467 34 80
ARTIK iSTANBUL’DALAR
Bitez Dondurmacısı
Bodrum’un enfes dondurması Bitez, Bağdat Caddesi’nde İstanbullu müdavimleriyle buluştu yakın zamanda. Burada 20’ye yakın dondurma çeşidi sizi bekliyor. Yediğinizde ağzınızda dağılan bal-badem, ünü kulaktan kulağa yayılan karadut, Bodrum’un sultanı mandalina ve ağzınıza gelen çekirdeğiyle meyveli dondurma yemenin keyfini yaşatacak vişneliyi mutlaka tatmalısınız. Bitez Dondurmacısı’nın Yalıkavak’ta iki, Bitez Köy Meydanı, Bodrum Merkez, Turgutreis, Gündoğan ve İstanbul’da birer tane olmak üzere toplam 7 şubesi var.Gece yarısına kadar açık. Bir kilo 40, bir top 2 TL. Tel: 0 216 302 00 66
ESKi USÜL
Mini Dondurma
Bebek’te 45 yıldır hizmet veren Mini Dondurma’nın en büyük özelliği, gerçek meyve kullanması ve ürünlerinde hiçbir katkı maddesi bulundurmaması. Babadan kalma, eski usül dondurma yapıyorlar. 22 çeşit dondurmadan en çok tercih edileni, güllü lokumlusu. Minicik dondurmacının önündeki sıraya siz de dahil olun. Boğaz havası da cabası. Her gün 09.00’dan 03.00’e kadar açık. Bir kilo 30, topu 2 TL. Tel: 0 212 257 10 70
100’E YAKIN ÇEŞiDi VAR
GIrandola
Arnavutköy’deki İtalyan usulü ev dondurmacısı Girandola’da, tarçınlı elmalıdan balkabaklıya, kırmızı erikliden wasabiliye kadar 100’e yakın çeşit var. Vitrindeyse 18 çeşit dondurma bulunuyor. Alkol yasağından sonra, en meşhuru olan viskili dondurma, artık vitrinlerde yer almıyor. Mojitolu dondurmaysa artık ‘yalancı mojito’. Bugünlere özel acı biberli dondurma bile var. Meyveli dondurmaların hepsi sorbe. Yazın her gün 01.30’a kadar açık. Bir kilo dondurma 45, topu 4, iki topu 7 TL.
Tel: 0 212 265 26 29