15.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Orkun Bulut - orkunbulut@gmail.com
El yapımı makarnalar
Bu kadar mimariyi konuşmak belki de ‘İtalyan’ konseptinin en önemli detayı olan yemeği unutturuyor. Marka, bu konuda el yapımı taze makarnalarıyla farkını ortaya koyuyor. Pizzaları da denenmeli. Ama finalde taze servis edilen tiramisu bence Galvin’in imzası olacak. Mekanın tek “Acaba?” dedirttiği noktaysa, değişen eğlence alışkanlığı. Hafif müziğin, muazzam servisin olduğu Galvin, restoran çizgilerini çok keskin çiziyor. Açıkcası bu benim çok hoşuma gitti ama Türk tipi sosyallik ‘her şeyi aynı yerde yaşamaya’ doğru evriliyor. Yemek sonrası yerinden kalkmadan sosyalleşmenin en iyi örneklerinden biri görülen People’ın da sahibi olan Topal, bu çizgide bir mekanla şehrin restoranlara yalın ilgisini tekrar kodlayabilecek mi?
BİR NEVİ 'ENTOURAGE' MESELESİ!
Ülkenin en antipatik ismi olma yolunda her gün daha da rakipsizleşiyor Arda Turan! Gizli Kalsın’da başlayan, gizli kalmayan o çirkin insanın ömründe yapmayacağı hareketleri üç saat içerisinde yapacak kadar sorunlu biri artık. Tamam, profesyonel psikolojik destek almayışı önemli ama bu desteğin en büyük bloku olan arkadaş çevresi ne yapıyor? Sıfırdan gelip şöhret olmuş tüm oyuncu ve sporcuların vizyonlarında en büyük el frenidir çevresi. Türkçede tam karşılığı olmayan ’entourage’ yani yanında taşıdığın o arkadaşlardan kurtulamayan kariyerlerin çoğu Arda’nınkinden farksız.
Normalde kısa paça, çorapsız kıyafetleriyle La Rambla’dan bir sokak yukarı gidemeyecek bu arkadaşlar, dünyanın en büyük futbol kulübünün dekorunu(!) yaşadılar kendi sosyal hayatlarında.
Acaba bu arkadaşlar Arda’ya dostane sert uyarı yaptılar mı hayatları boyunca? Yoksa tahmin ettiğim gibi her hatasına cahilce destek mi verdiler?
AKLIMDA KALANLAR
- İskender Paydaş’ın eski vokalisti Ozan Ünlü’nün geçen salı Hudson İstanbul performansı.
- The Populist’in yeni brewmaster’ı Phillip Green’in hoşgeldin yemeği.
- 29’da gerçekleşen Eleventy’nin kreatif direktör Marco Baldassari’nin katıldığı defile.
- Fat Boy Bar&Grill’in özel yapım sosisleri ve burgeri.
- Milano Gourmet’nin ılık levrek carpaccio’su ve Sicilya usulü bonfilesi.
- 21 Ekim’de gerçekleşecek, İzmir’in ilk gastronomi festivalinin konusunun ‘göç’ olması.