Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Londra’da en iyi Türk mutfağı restoranı nerede?” diye sorulduğunda tek bir cevap veriliyor: Oklava.

Oklava, Selin Kiazim’in modern Türk-Kıbrıs restoranı.

İyi bir Türk şarap mönüsü de var.

Selin Kiazım, Laura Christie’yle birlikte açıyor restoranı, Peter Gordon ekibinde Kopapa’da birlikte çalıştığı Nick Mattinson’u da alıyor kadroya.

Şef Peter Gordon, İstanbul’a yakın bir isim.

İlk kurulduğu günden beri Changa’nın mutfağına danışmanlık yaptı.

Halen, Marylebone’daki Providores /Tapas Room’u çok seviliyor.

Haberin Devamı

Ve Providores’in mönüsünde Changa usulü çılbır var.

Oklava’da, Selin Kiazım, Peter Gordon’dan öğrendiklerinin üstüne çok şey eklemiş.

Boşuna, Wimbledon’ın 140. yılı için düzenlenen ‘Great British Menu’de yer alan şeflerden biri seçilmedi.

Şimdi, Peter Gordon’un önsözünü yazdığı Oklava yemek kitabı 4 Mayıs’ta çıkıyor.

Yabancılara hediye etmek için İngilizce, iyi bir Türk yemekleri kitabı arayanların imdadına yetişecek.

Meraklıları şimdiden sipariş vermeye başlamış bile.

Heyecanla bekliyoruz.

Londra’da rakı sofrası ve fonda Ajda

Londra’nın Karaköy’ü Shoreditch’da bir terastayız.

Rakı sofrası kurulmuş, mezeler geliyor önce.

Sonra kalamarlar, köfteler, tavuk şişler.

Ardından da bol fıstıklı baklava ve pötibör bisküviyle yapılan çikolatalı pudingli anne pastası...

Fonda Ajda Pekkan çalıyor.

Masada ABD’den ve İngiltere’den arkadaşlar olmasa pekala kendimi İstanbul’da ya da bir Yunan adasında da hissedebilirim.

Shoreditch House’daki Mandolin’in böyle bir etkisi var işte.

Bir Türk-Yunan ortak yapımı.

Ahmet Erkayave eşi Anastasia Koutsioukis’in birlikte Miami Design District’te açtığı restoranın şubesi.

Şimdi Soho House İstanbul’daki Mandolin de terasta yerini almış durumda.

Berlin’de de bir şubeleri var.

Soho House’un kurucusu Nick Jones, Miami’de Design District’teki restoranın müdavimi oluyor, köftesini çok sevdiği için.

Daha sonra restoranın sahipleri Anastasia Koutsioukis - Ahmet Erkaya’ya İstanbul’daki Soho House’u açmadan önce bir teklifte bulunuyor.

Hem kulübün mutfağına danışmanlık yapmalarını hem de terasta bir Mandolin açmalarını istiyor.

Haberin Devamı

Daha sonra da Mandolin kısa sürede büyüyor, Londra’ya Berlin’e yayılıyor.

Böylece Ege mutfağı dünyada daha da yaygınlaşıyor.

Londra’da şube açan ünlü kuaför kim?

Türk mutfağını kitabıyla dünyaya tanıtacak

Sadece yeme-içmeyle değil, kuaförlerimizle de tanınıyoruz Londra’da.

İngilizler bile özellikle Türkiye’den gelen kuaförleri tercih ediyor, hem daha becerikli hem daha yaratıcı oldukları için.

Şimdi, Chelsea Kings Road’da, Atelier 313 ve Mehry Mu gibi Türk markalarının tasarımlarını da satan mağaza ve restoran Bluebird’ün tam karşısında Türkiye’nin en tanınmış kuaförlerinden biri kendi salonunu açıyor.

Umarım, Hakan Köse, Etiler Çamlık’tan sonra Londra Chelsea’de de başarılı olur ve hatta belki uluslararası bir zincir yaratır.

Mamut Art Project’i kaçırmayın!

Türk mutfağını kitabıyla dünyaya tanıtacak

Küçük bir hatırlatma yapalım.

Seren Kohen’in yarattığı Mamut Art Project Maçka Küçükçiftlik Park’ta devam ediyor.

Mamut Art Project’i gezmek ve genç sanatçıların işlerini incelemek ve hatta uygun fiyatlara satın almak için bugün ve yarın son şansınız.

Haberin Devamı

Kaçırmayın!