Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kafe açmak bir dönem herkesin hayaliydi, zamanla bu hayal de değişti.
Kafe modası geçti, her telden çalan mönüler devri kapandı.
Şimdi hala revaçta olan işin mekân yaratma kısmı.
Ece Sükan ve Demet Müftüoğlu Eşeli gibi sergiler de, pop up etkinlikler de yapılabilen bir alan (Bkz. Pera 64) hayal edenler de var, İstanbul’un ilk modern meyhanesi Münferit ve Gaspar’ın yaratıcısı Ferit Sarper gibi köfte salonu (Bkz. Yasu Baba) açan da...

İşte farklı alanlarda tanınmış isimlerden son günlerde çok konuşulan 5 yeni mekân...

Haberin Devamı

- Pera 64: Ece Sükan ve Demet Müftüoğlu Eşeli’nin Tepebaşı’nda Meşrutiyet Caddesi’nde yeni bir yer açacağı uzun zamandır kulaktan kulağa konuşuluyor, “Pera 64 çok yakında” başlıklı paylaşımlar sosyal medyada ışık hızıyla yayılıyordu.
Sonunda perşembe akşamı kaldırımlara taşan kalabalığıyla Pera 64 açıldı.
New York’un modern sanat müzesi MOMA’da da sergilenen, 8 Ball Zines’ın kurucusu Lele Saveri imzalı enstalasyon Gazete Bayii ve Moncler’in kreatif direktörü Francesco Ragazzi’nin Palm Angels adını verdiği sokak kültürü fotoğraflarıyla.
Pera 64, bir sergileme alanı ama galeri değil.
Pop up başka etkinlikler de yapılacak burada.
Sürprizleriyle şaşırtacak.
Takipte kalmakta fayda var.

- Yasu Baba Köfte Salonu: Münferit ve Gaspar ile tanıdığımız Ferit Sarper’in son numarası.
Reşitpaşa’da bir köfte piyazcı.
Ferit Sarper’in diğer mekânlarında da olduğu gibi sade dekoruyla ve iyi yemekleriyle dikkat çekiyor.
Çok yakında paket servis de başlıyor.

- 5 Coctails & More: Asmalımescit’in en taze barı.
Aynı zamanda Oben Budak ve Alexander Koko’nun ilk mekânı.
Akşam 5’te açılıyor.
Dekoruyla olduğu kadar kokteylleriyle de dikkat çekiyor, tam 30 farklı kokteyli var.
Hatta bir de haute couture dedikleri, kendi kokteylinizi yaratabileceğiniz, kişiye özel bir seçenek de var.

- Bordo Restaurant- Eski Dostlar: Güvenç Dağüstün’ün 3-4 ay önce açtığı meze-rakı-balık yeri.
Akaretler’de Süleyman Seba Caddesi’nde.
Caddenin adından da belli olduğu gibi, Süleyman Seba’nın sık sık gittiği Bordo’nun adını ve ruhunu taşıyor, duvarda da dev bir Süleyman Seba portresi dikkat çekiyor. Kısa sürede tanıdık birçok müdavimi oldu.
Tabii bunda Güvenç Dağüstün’ün kendi çevresinin de etkisi var.
Ama çevre kadar önemli bir faktör de mezeler ve nispeten uygun sayılabilecek fiyatlar.

- Efruz: Serdar Akinan’ın Taksim’de Sıraselviler Caddesi’ndeki City Center’ın tepesinde açtığı meyhane.
Akinan’ın doğal yaşam macerası Çifttlik’ten gelen deneyimine çepeçevre camdan nefis bir İstanbul manzarası eşlik ediyor.
Hafta sonu brunch servisi de var.