Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eylül şehre dönüş ayı. Yaz rehavetinden kurtulup bol bol sosyalleşme zamanı.
Özellikle kültür-sanata doyacağımız, açılışlardan sergilere gezebileceğimiz bir ay. İşte şimdi öne çıkanlar...
Ayın ilk heyecanlı sanat etkinliği bu yıl beşinci edisyonu gerçekleşen Artweeks@Akaretler. UBS ana sponsorluğunda, Bilgili Holding desteğiyle düzenlenen Artweeks@Akaretler, 8 Eylül Çarşamba günü Sıraevler’de açıldı.
Artweeks@Akaretler, sanat koleksiyonerlerini ve sanat takipçilerini tanınmış yerli ve yabancı sanatçıların eserleriyle bir araya getiriyor.
Akaretler Sıraevler’de gerçekleşecek sergiler, 19 Eylül’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Ücretsiz gezilebilir

Artweeks@Akaretler’de; A11’de Zilberman Gallery, A19’da AICA Türkiye Başkanı Sinan Eren Erk küratörlüğünde Yıldız Holding Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir kesit, A25-27’de Sanatorium, Mine Sanat, Empire Project, Martch Art Project, artSumer, X-ist, A35’de Vision Art Platform, A37-39’da Pi Artworks, Merkur, Pilevneli, Ferda Art Platform, Mixer, F2 Anim House-Galeri Nev Istanbul, A55’de Şerife Ercantürk Bilgili, İdil İlkin, Sanatatak, Krank Art Gallery ve BB Project yer alıyor. Tüm sergiler ücretsiz gezilebilir.

Retrospektif sergi

Grimshaw Mimarlık imzalı Arter Dolapdere’nin programında ise Candeğer Furtun’un 60 yıla yayılan yapıtını kapsayan ilk retrospektif sergisi var. Selen Ansen’in küratörlüğündeki sergi, 15 Eylül Çarşamba günü başlıyor. Daha sonra ise sırada genç sanatçılara büyük fırsat tanıyan BASE var.
BASE, beş yıl önce genç sanatçılar için yeni bir fırsat olarak ortaya çıktı. Aslında bir fuardan çok bir sanat buluşması.
Tüm Türkiye’nin yeni mezun olan sanatçılarını ilk kez İstanbul’da Galata Rum Okulu’nda, daha sonra ise Akaretler Sıraevler’de aynı çatı altında bir sergide buluşturdu.

BASE 29 Eylül’de

Her yıl Mardin’den Antalya’ya, Batman’dan Kayseri’ye 20 şehirde 30 üniversiteden 100 sanatçıya ait yüzlerce yapıta ev sahipliği yaptı.
Resim, seramik, video, heykel, yerleştirme, fotoğraf, baskı, cam ve grafik tasarım gibi pek çok farklı sanat dalından yapıtlar sergilendi.
“Çok büyük bir mezuniyet sergisi gibi” diye özetlediler BASE’i. Her yıl BASE Talks’ta birbirinden değerli konuşmacıları da ağırladılar.
Bu ilham verici konuşmaları dinlemek de artık yeni nesil sanatçıların da işlerini gösterebileceği bir platform olduğunu görmek de, yeni işleri incelemek de ilham vericiydi.
Şimdi ise BASE, 29 Eylül-3 Ekim tarihlerinde Tophane-i Amire’de gerçekleşecek.
Türkiye’nin 32 Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yeni mezun 98 sanatçının yapıtlarını burada görmek mümkün olacak.
Daha sonra ise 5-10 Ekim’de Contemporary İstanbul Tersane İstanbul’da gerçekleşecek.