Eşi benzeri olmayan bir örnek Datça’daki D Maris Koyu... Sadece olağanüstü doğal güzellikleriyle değil; aynı zamanda farklı restoranlarıyla dünyanın birçok farklı lezzetini aynı anda deneyimleyebildiğiniz için de özel...
Nusr-Et ve Japon restoranı Zuma’nın yanı sıra Fransa ve St. Barths’dan bilinen La Guerite ve Symi adasından sevilen Manos’un da burada olmasının etkisi çok.
Şimdi bunlara ek bir de Michelin yıldızlı Assaje restoranın şefi Lorenzo di Gravio da 1 Eylül’e kadar yemekleriyle The Bay Beach’teki D Maris Kitchen’da. Roma’daki Assaje, Doğuş Grubu’nun beş yıl önce aldığı 19’uncu yüzyıldan kalma binası ve şahane bahçesiyle dikkat çeken lüks oteli Aldrovandi Villa Borghese’nin restoranı.
Lezzetli menü
2019, 2020 ve 2021’de ise Assaje’ye Michelin yıldızı kazandıran Lorenzo di Gravio, deniz mahsulleri ağırlıklı çoğu çiğ lezzetlerden oluşan bir menüyle karşımıza çıkıyor. Kendisi Doğuş Grubu’nun başka restoranlarına da menü desteği veriyor. Kendi mutfağında olmamanın verdiği zorlukları da anlatıyor şef, ama yine de öğle ve akşam yemeğine farklı iki ayrı menü hazırlamış.
Ünlü şefin öğle yemeği menüsünde mozzarella kremalı ton balığı tartar, midyeli ev yapımı niyokki ve kum midyeli linguine gibi lezzetler, akşam ise karpuz carpaccio’dan domates suyunda çiğ marine edilmiş akya balığına kadar farklı lezzetlerden oluşan bir menü var.
Bir Michelin yıldızlı şefler her zaman üç Michelin yıldızlı şeflerden daha ilginç oluyor, çünkü genç şefler kendilerini hiç durmadan geliştiriyor ve yıldızlarını artırmak için yaratıcılıklarını sonuna kadar kullanıyor.
Eğlence Manos’ta
D Maris’te uzun öğle yemekleri için La Guerite tercih ediliyor, akşamları ise asıl eğlence Manos’ta oluyor.
Manos’un sirtaki geceleri bir an için pandemiyi bile unutturuyor.
Bu arada Manos’un meşhur butiği Mina da Yunan markalarıyla dikkat çekiyor.