Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kate Moss sık sık Bodrum’a LifeCo’ya detoksa geliyor, Türkbükü’nde kalırken İpekçe’den bol bol alışveriş de yapıyor. Zaten alışveriş de olmasa, o kadar saat aç biilaç nasıl geçer belli değil! Buraya kadar her şey normal...
Dünkü Milliyet’in üçüncü sayfasında Kate Moss’un barlar sokağında bir çakma çantacıda çekilmiş fotoğrafı vardı. Bodrum barlar sokağından çanta, deri ceket ve kilim alışverişi yaptığı yazıyordu. Daha fazla detaya girilmemişti. Oysa fotoğrafa biraz dikkatli bakınca arkadaki sıra sıra çantayı fark etmemek mümkün değildi.

CEZASI KOKAİNDEN AĞIR
Dünyanın en önemli markalarının yüzü ol, bunun için milyonlarca dolar kazan, modaevlerinin patronlarından kreatif direktörlerine herkesi tanı, her sezon her modaevinden kıyafet ve aksesuvarlar hediye yağsın, her kadının gardırobunu ele geçirmek istediği stil ikonu ol...
Buna rağmen Bodrum’un artık barlar sokağından çok, çakma çantacılar sokağı haline gelmiş sokaklarında kendini alışverişe ver. Hatta bir de arka fona bu çakma çantaları alıp esnafla hatıra fotoğrafı çektir!
Markalar bu fotoğrafları görse Kate Moss’un kokain fotoğraflarından daha çok tepki verir. Markaya, tasarıma ve emeğe saygısızlık, uyuşturucudan çok daha büyük cezalar alabilir moda dünyasında.
Zaten Fransa gibi ülkelerde hem büyük para cezaları, hem de hapis cezası var.
Bizde ise bırakın cezayı; ülkenin en popüler tatil bölgesi, sanki satacak ya da övünecek başka hiçbir şeyimiz yokmuş gibi tamamen ‘çakma’ üzerine kurulu bir alışveriş bölgesine dönüştürüldü ve kimsenin buna itirazı yok.
Koskoca stil ikonu Kate Moss’u bile çakma çantalarla böyle tavladıysak, bir kez daha görebiliriz bu alanda ülkemizin ne kadar sınır tanımadığını ve ne kadar ileri olduğunu. Tabii bir de her kadının içinde karşı konulamaz bir alışveriş ve alacağı şeyi daha ucuza yakalama isteği olduğunu.

Haberin Devamı

HER BÜTÇEYE UYGUN SANAT

Yarın Maçka Küçükçiftlik Park’ta bir sanat fuarı başlıyor, Mamut Art Project. Bu fuarın özelliği; genç yeteneklerin eserlerine uygun fiyatlara kavuşabilmek.
Sadece resim ve fotoğraf değil; enstalasyon, sokak sanatları, heykel, illüstrasyon, video art, land art ve kinetic art gibi farklı alanlardan da işler görmek mümkün.
Her bütçeye uygun olmasıyla öne çıkan fuarda, galeriler yerine bağımsız sanatçılara yer veriliyor.
Tam 55 genç sanatçı, Küçükçiftlik Park’ta, 1500 metrekarelik dev çadırda eserlerini sergileyecek.
Üstelik bu genç sanatçıları önemli bir kurul seçti. Kimler mi? Ali Kazma, Emre Zeytinoğlu, Emre Baykal, Saruhan Doğan ve Oya Delahaye.
Geçen yıl ilk kez düzenlenen Mamut Art Project’te eserlerin yüzde 60’ı satıldı. Ayrıca birçok sanatçı önemli galeri yöneticileriyle bir araya gelme ve anlaşma fırsatı yakaladı. İşleri sergilenen sanatçılardan Didem Erk, geçen Eylül’deki İstanbul Bienali’ne seçilen 13 katılımcıdan biri oldu.
Sanat eserleri toplamaya bir yerden başlamak istiyorsanız, iyi bir fırsat ayağınıza geliyor.
Değerlendirmekte fayda var.