Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hiç tartışmasız dünyanın en iyi lounge’larından biri: Atatürk Havalimanı dış hatlardaki CIP.

Bunu sadece biz söylemiyoruz, hayatı havaalanlarında geçen yabancılar da söylüyor.

Havaalanında gastronomi atağı
İstanbul’un en iyi listelerine girebilecek ayardaki pidesinden mantısına, hatta fırından yeni çıkan simitlerine kadar her yolcuya diyet bozdurabilecek eşsiz seçenek var CIP’te.

Ama bu lounge’a girebilmek için THY’nin business class ya da sık uçan müşterilerinden olmanız gerekiyor.

THY ile uçmuyorsanız zaten salonu kullanmanız mümkün değil, Elite Plus kartınız olsa bile.

Haberin Devamı

Şimdi ise havaalanında dış hatlar gidişte bütün yolculara hizmet verecek yeni bir yemek katı açıldı.

Asma kat olduğu için henüz dikkatinizi çekmemiş olabilir.

Carluccio’s’tan Burger Lab’e, Starbucks’tan Plus Kitchen’a birçok alternatif var burada.

Caviar House İstanbul’da

Dün itibarıyla aralarına bir uluslararası zincir daha katıldı, Caviar House & Prunier sonunda açıldı.

Metin Şen ve Alper Yüceer’den Montreux Caz Festivali sırasında dinlemiştik, Caviar House’u Türkiye’ye getireceklerini.

Malum, Montreux Caz Festivali’nin mekânlarından Montreux Jazz Cafe ve Caviar House & Prunier aynı
gruba ait.

Caviar House’un en önemli özelliği, havaalanlarına farklı bir gastronomi deneyimi getirerek çıtayı yükseltmesi, sadece havyarla değil, havyar kadar meşhur olan somon çeşitleriyle de.

Londra Heathrow Havalimanı’nda ilk şube açmak istediklerinde havalimanının böyle lüks bir deneyimi kaldırmayacağı tepkisiyle karşılaşmışlar.

Bugün ise hem Heathrow’un hem Gatwick’in her terminalinde birer şubeleri var.

Yabancı markalar umutlu

Yabancı markaların Türkiye’ye gelmesi önemli.

Özellikle de yeme-içme sektöründe yabancı markalar Türkiye’de aradıklarını bulamıyor konuşmalarının yapıldığı, dünyanın en iyi şeflerinden biri kabul edilen Massimo Bottura’nın Ristorante Italia’sını daha ilk yılında kapatmak durumunda kaldığı, hatta TURYİD Başkanı Kaya Demirer’in son gelişmelerle ilgili “Yeme-içme ve eğlence sektörü çok etkilendi tabii ki. Nasıl etkilenmesin? Tadımız tuzumuz kalmadı. Huzurun olmadığı yerde tat mı kalır? İşletmenin yemeğe koyacak tuzu, müşterinin lezzet alacak tadı kalmadı” diye açıklama yaptığı günlerde...

Haberin Devamı

Sırada Eclipse var

Yakında İstanbul’a gelmeye hazırlanan bir başka uluslararası marka da: Eclipse.

Londra’nın karpuz martinileriyle meşhur bar zinciri. Etiler’deki Le Meridien otelin terasında açılacağı konuşuluyor.

Otel mekânlarına hâlâ alışamadık, bir mekânın tutup tutmaması için lokasyon bizim için hâlâ çok önemli.

Her şeye rağmen, yabancı markaların İstanbul’u büyük bir çekim merkezi görmesi umut veriyor.