Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Google, sadece hayatımızın önemli bir parçası değil, aynı zamanda önemli olduğumuzu bize daima hatırlatıyor ve hissettiriyor.

Malum, Google logosunda zaman zaman eğlenceli, şaşırtıcı, bazen de spontane olarak yapılan ve Doodle olarak adlandırılan değişiklikler oluyor.

Bazen festivalleri ve yıl dönümlerini hatırlatıyor, bazen ünlü sanatçıları, kaşifleri ve bilim insanlarının doğum günlerini kutlamak amacıyla hazırlanıyor.

2013 yılında yapılan Doodle4Google yarışmasında seçilen bir ilk öğretim öğrencisinin resmi 23 Nisan’da Doodle olmuştu.

Haberin Devamı

Bu yıl da Google, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak kalbimizi bir kez daha kazanıyor.

Yarın göreceğiniz ‘Doodle’ı ilk kez Türkiye’den bir tasarımcı yaptı: İpek Konak.

1991 doğumlu, Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünü bitirdi, sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Çizgi Film (Animasyon) bölümünden 2013 yılında mezun oldu.

Birçok tasarım arasından seçilen 23 Nisan Doodle’ında müzik enstrümanlarıyla çocuklar ve tabii bayrağımız dikkat çekiyor.

Şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Mamut Art başlıyor

Google 23 Nisan’ımızı kutluyor

Genç sanatçıların işlerinin ünlü koleksiyonerler tarafından satın alınması önemli.

Sadece koleksiyonerlerin gençlere destek olma isteği nedeniyle değil, sanatçıların gelecek vaat ettiğini göstermesi bakımından da değer taşıyor.

Genç sanatçılarımız şanslı, çünkü Mamut Art Project işlerini koleksiyonerlere ulaştırabilmek için iyi bir fırsat.

Projenin fikir sahibi Seren Kohen anlatıyor:

“Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını; steril galeri alanları dışında görünürlük kazanamayan çok yetenekli sanatçılar olduğunu üzülerek görüyoruz. Yolun başındaki sanatçılar, yeteneklerini tanıtabilecekleri ortamlara zor ulaşıyor. Sanatsever cephesinde ise, sanata sadece çok üst bir tabakanın ulaşabileceği gibi yanlış bir düşünce yaygın. Galeri ya da atölye gezme alışkanlığı olmayan kişilerin sanat ile bir araya gelebildikleri noktalarda fiyatların yüksek kaldığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Uzman bir jüri tarafından seçilmiş yetenekli sanatçılarla onların erken evrelerinde tanışmak, sanat eseri edinmeyi düşünenler için de bir avantaj. Sanatın, ulaşılabilirlik ile daha çok yaygınlaşabileceğine ve bu şekilde genel olarak tüm sanat alanlarında daha büyük bir kitleye hitap edilebileceğine inanıyoruz. Çünkü her bireyin beğeneceği ve onda bir his uyandıracak en azından bir sanatçı/sanat eseri bulabileceğini düşünüyoruz.

Bu noktada, sanatseverler ile sanatçıların uygun platformlarda bir araya gelmesi önem kazanıyor. Mamut’u bu anlamdaki bir açığı kapatma umuduyla tasarladık.”

Mamut Art Project artık daha da güçlendi. Bu yıl 26-30 Nisan’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek.

Açılış ise, 25 Nisan Salı günü.

Heyecanla bekliyoruz.

Gelecek program: Satışlı Sergi

Daha önce Sessiz Müzayede’yle çok ses getirdi Nişantaşı Mim Kemal Öke Caddesi’ndeki Portakal Müzayede Evi.

Rafi Portakal ve Maya Portakal Bitargil’in Ocak’ta gerçekleştirdiği müzayede sergisinin harika bir filmini yaptı Şefik Soyer.

Haberin Devamı

Sergiye ve müzayedeye katılamayanlar bile bu film sayesinde hazırlık aşamasından kokteyline tüm aşamaları izleme şansını buldu.

Şimdi ise sırada Satışlı Sergi var.

Anish Kapoor, Ai Weiwei, Victor Vasarely, Ivan Navarro, Antony Gormley gibi, Türkiyeli koleksiyonerlerin yakından takip ettiği uluslararası birçok sanatçının işleri yer alıyor sergide.

27 Nisan Perşembe günü ön izleme saat 15.00’te başlıyor.

Sergi açılışı ise aynı gün saat 18.00’de.

Hatırlatalım, eserler 28 Nisan-18 Mayıs tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında Portakal Müzayede Evi’nde satışa sunulacak.