Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tom Ford gözlükleriyle, kozmetik ürünleriyle ve tabii Oscar’larda yıldızların giydiği elbiseleriyle biliniyordu.

Yıllar önce Gucci’yi yeniden yükselişe geçiren moda tasarımcısıydı.

Sonra bir dönem modaya ara verdi ve ilk uzun metraj sinema filmi ‘A Single Man’i yaptı.

Beklentilerin üstündeydi film, şaşırtıcı ama sinema eleştirmenlerinden de iyi eleştiriler aldı.

Sonraki moda koleksiyonları için ise aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Belli ki Tom Ford, sinemayı modadan daha çok sevdi.

‘Gece Hayvanları’ bu cuma vizyonda

Haberin Devamı

Şimdi, yeni filmi ‘Nocturnal Animals’ (‘Gece Hayvanları’) ile karşımızda.

Film, çok etkileyici bir sahneyle başlıyor.

Modayla, modellerle bu kadar yakından ilişkisi olan bir yönetmen, kusursuz vücutlardan ne kadar uzak kalarak da estetik bir görüntü yaratıyor, şaşırıyorsunuz.

Filmleri moda tasarımlarının önüne geçti

Zaten film, konusu itibarıyla ne kadar gerilim olsa da müthiş bir estetik var genelinde.
2016’nın kıyafetleri, aksesuarları, akıllı telefonları kullanılsa da nostaljik bir yönü de var, müziğiyle, çekim tekniğiyle 1950’lerin modern halini yaşatıyor.

‘A Single Man’ ile arasında benzerlikler var, yine karanlık ama sürükleyici bir film.
Filmde çok güzel bir ev, açık renk gözlü, kızıl saçlı bir kadın ve yalnızlık yine başrolde.

Güzel insanlar, güzel objeler, güzel evlere rağmen hiç filtrelenmiş bir görüntü yok.
Hatta bir sahnede “Bazen çok fazla değişiklik yapmamak daha iyidir” diyor başroldeki Amy Adams, botoks ve dolgudan yüzü korkunç hale gelmiş bir kadının gözünün içine bakarak.

Film cuma günü vizyona giriyor, kaçırmayın!

Dünya markası oldu: Nude

Hemen her marka için kullanıldı ‘Dünya markası’ sıfatı.

Oysa hepimiz biliyorduk, çoğunun içi boştu, olmadı, olamadı.

Devir işbirlikleri devri, doğru isimlerin bir araya getirilmesi gerekiyor dünya çapında başarılı olmak için.

İşte Paşabahçe’nin markası Nude bunu başardı.

En iyi tasarımcılarla çalıştı, harika bir koleksiyon hazırladı.

Tasarımlarını Wallpaper’ın Milano Tasarım Haftası sırasında düzenlediği meşhur

‘HandMade’ sergisinde tanıttı.

Tabii bunda Gaye Çevikel’in etkisi çok, kendi markası Gaia & Gino’da da çok iyi işbirlikleri yapıyor, usta tasarımcılarla çalışıyor.

Haberin Devamı

Belli ki Nude’u da kendi markasından farklı görmüyor Gaye Çevikel.

Londra’da karşılaşıyoruz kendisiyle, Selfridges’ta Nude tasarımlarını yerleştirirken.

Nude miksoloji günleri yapılıyor, Noel öncesi alışveriş döneminde.

Eskiden yerli bir markanın Selfridges gibi uluslararası bir markanın seçkisine girmesi bile sevindirirdi.

Şimdi ise seçkiye girmek değil, başarılı olup orada uzun ömürlü olmak gerekiyor.

Gastronomi yıldızları İstanbul’da

Gastronomi konusunda ufkumuzu açacak çok güzel etkinlikler oluyor İstanbul’da.

Bomontiada’da gerçekleşen konferans Yedi’den sonra şimdi de Gastromasa var sırada.

10 Aralık’ta CVK Park Bosphorus Taksim Hotel’de gerçekleşecek bir gastronomi konferansı.

Konuşmacılar arasında bakın kimler var?

2015’te The World’s 50 Best Restaurants tarafından “En iyi Pasta Şefi” seçilen Albert Adria, moleküler gastronominin önde gelen isimlerinden ve The World’s 50 Best Restaurants listesinde 7. sırada yer alan Andoni Luis Aduriz, 2012’de “Dünyanın En İyi Kadın Şefi” seçilen ve restoranı Arzak ile The World’s 50 Best Restaurants listesine 21. sırada yerleşen Elena Arzak, The World’s 50 Best Restaurants listesinin 55. sırasında bulunan Nerua restoranın executive chef’i Josean Alija, Brezilya’nın en önemli steak şeflerinden Andre Lima de Luca, Carluccio’s’un kurucusu, şef Antonio Carluccio, Fransa’nın en önemli şeflerinden 3 Michelin yıldızı sahibi Regis Marcon, Michelin yıldızlı Türk şefler Serkan Güzelçoban ve Ali Gündoğmuş ve Avustralya’nın en popüler Türk restoranları Efendy ve Anason’un kurucusu ve şefi Somer Sivrioğlu...

Haberin Devamı

Bu yılın teması “Hikaye”, dünyaca ünlü şefler ve yatırımcılar hikâyelerini anlatacak.

Malum, son zamanlarda ne iş yaparsanız yapın, ne yaptığınızdan çok, nasıl bir hikâyeniz olduğu önemli.

İyi bir hikâyeniz varsa, yemeğin lezzetinden bile daha önde başlıyorsunuz.