Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Selahattin Dönmez’den Güneş - Seren Aksüs’e en tanınmış diyetisyenlerle birlikte dondurmanın kalbindeyim.
Londra’nın 2 saat uzaklığında, Colworth’da yemyeşil bir parkın içinde Algida Ar-Ge Merkezi’ndeyiz.
Bir yandan araştırmaları dinliyoruz, bir yandan hangi diyetisyenler dondurma yiyor, hangileri ‘danışanı’ olmadan ser verip sır vermiyor, onu izliyorum.
İtiraf etmeliyim, bir grup diyetisyenle aynı masada yemek yemek müthiş bir strese neden oluyor. Sanki ağzınıza attığınız her lokmanın hesabını vermeniz gerekiyor hissine kapılıyorsunuz.
Neyse ki imdadıma bilimsel araştırmalar yetişiyor.
Dondurmanın, çikolatadan bile daha çok mutluluk verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış.
Araştırmaya gerek yoktu aslında, bilmediğimiz şey değil.
Beslenme uzmanları bile artık kabul ediyor, mutluluk her şeyden önemli, o yüzden sağlıklı beslensek de arada kaçamak yapmakta sorun yok.
Dondurma konusunda ise porsiyona dikkat ettiğiniz sürece yiyebilirsiniz diyorlar.
Tam da dondurma mevsimi öncesi uzmanlardan da onay aldığım iyi oldu.
Artık kim tutar benim gibi bir
dondurma canavarını?

Haberin Devamı

110 kalori için yarıştık

İkinci aşamada mutfağa giriyoruz, önce tadım yapıyoruz, Unilever Global Dondurma Ar-Ge Müdürü Paul Cheney ve Unilever Global Şeflik Takımı Ortadoğu ve Rusya Sorumlusu Hazer Amani ile birlikte.
Gruplara ayrılıyoruz, şanslıyım, Melis Alphan, Nora Romi ve Selahattin Dönmez ile aynı gruptayım. Biz 4 kişi Hazer Amani’nin hazırladığı dondurmayı beğeniyoruz, diğer herkes Paul Cheney’in hazırladığı dondurmayı beğeniyor. Bizim oyumuz kaybedene gidiyor ve yok sayılıyor. Sonrasında çocuklara özel bir dondurma karışımı yapmamız isteniyor, binbir çeşit çikolata ve şekerleme arasından seçerek.
Bizim grup hedefe kitleniyor, tada mı, görüntüye mi önem vereceğiz derken
hummalı bir çalışmaya giriyoruz. Jüri Başkanı Hazer Amani.
Hemen lobi çalışmalarına başlıyoruz,
“Ama biz en çok senin dondurmanı beğenmiştik, bak bizimki de çok güzel oldu” diye baskı yapıyoruz.
Tam kazandık derken...
Gerçekten de başarıyoruz, dondurmamız onca dondurma arasında birinci geliyor.
Artık lezzetinden mi lobinin etkisinden mi, hepsinden mi bilemiyorum.
Tam zaferimizi kutlarken, “Bir dakika, daha kalori hesabı yapacağız” diyorlar.
Tek tek içindeki malzemeler sayılıyor, bizim dondurma tam 150 kalori çıkıyor.
Oysa Algida’nın çocuklara özel ürünlerinde 110 kalori sınırlaması var.
Testi geçemiyoruz, ama grubumuzun beslenme uzmanı Selahattin Dönmez çözümü porsiyonu küçültmekte buluyor.
Neyse ki çözüm sürecini de başarıyla atlatıyor, birinciliği kaptırmıyoruz.

Haberin Devamı

Nammos

2016 yazında Bodrum’da

Son yıllarda Türkiye’deki fahiş fiyatlardan şikâyet edenler kendilerini
en yakındaki Yunan adalarına atıyor.
Amaç, daha lezzetli yemekleri, daha makul fiyata yiyebilmek ve daha makul fiyatlara eğlenebilmek. Bunu yaparken de Yunan ekonomisine büyük katkıda bulunuluyor. Mikonos’un en havalı plajı Nammos’u her yaz Türkiye’den gelenler istila ediyor. Geçen yıl Mikonos’ta Nammos’ta Anjelique ve Kalua’da Lucca partileri olmuştu. Çok yakında Mikonos’ta yerli mekânlarımızı da görürsek şaşırmayacağız demiştik, çünkü Ferit Şahenk ve Serdar Bilgili gibi birçok Türk yatırımcı otel açmak için Mikonos’ta yer baktığını açıklamıştı.
Bu yaz tanıtım partisi
“Bakalım, Türkler Mikonos’u
sadece müşteri değil, yatırımcı olarak da işgal edebilecek mi?” derken Mikonos’un popüler beach club’ı Nammos 2016 yazında Bodrum’da Mandarin
Oriental’e geliyor. Bu yaz ise Mandarin Oriental’de yapılacak tanıtım partisiyle
ön hazırlık yapılacak. Bir Nammos partisi de 29 Mayıs’ta Anjelique’te gerçekleşecek.