Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nişantaşı’nda minik bir dükkân var, adı Bröd.

Ekşi mayalı ekmek yapıyorlar, ama işlerini öyle bir ciddiye alıyorlar ki etkilenmemek mümkün değil.

Ekmeği dilimleyip size teslim ederken bebeklerini teslim eder gibiler, ona nasıl bakmanız gerektiği konusunda tatlı tatlı uyarılarda bulunuyorlar.

İşte Bröd’deki nefis ekmekleri yapan Erman Girgin bugün Omnivore Festival’de zanaatkârlık hikâyesini anlatıyor.

Çağdaş Türk mutfağında neler oluyor


Mutfakta yaratıcılık festivali: Omnivore

Haberin Devamı

Peki ama Omnivore Festival ne?

Mutfakta yaratıcılık festivali.

Fransız asıllı bu organizasyonun Türkiye’de üçüncü yılı.

Yenilikçi şefler, çağdaş Türk mutfağının imajının değiştirilmesine katkıda bulunmak için çalışıyor.

Bugünkü programda Erman Girgin’in yanı sıra, Neolokal’in şefi Maksut Aşkar, barista Turgay Yıldızlı, Convivium Slow Food Fikir Sahibi Damaklar’ın kurucusu Defne Koryürek, Nicole’ün şeflerinden Kaan Sakarya ve Cenevre’deki Neptüne Restaurant’ın şefi Nicolas Darnauguilhem de var.

Bu yıl ilk defa zanaatkârlar da çalışmalarını sunacak, bakır mutfak gereçleri ustası Emir Ali Enç gibi.

Masterclasslar, pop-up yemekler ve Omnivorious Party ile dikkat çeken festivalin kapanışında, Neolokal’in şefi Maksut Aşkar, Jean-Michel Carrette ile unutulmayacak bir pop-up yemek hazırlayacak.

İstanbul Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek Omnivore’un bugün son günü.

Kara Cuma furyası

ABD’nin Şükran Günü ertesinde yaptığı indirim çılgınlığı önce Avrupa’ya yayıldı. Kara Cuma indirimleri Şükran Günü kutlamayan İngiltere’de de her köşe başında dikkat çekiyor.

Artık bizde de Kara Cuma indirimleri furyası başladı, şimdi en butik markalara bile yayıldı.

İndirim severiz ama kutlamadığımız bir bayramın ertesinde gelen Kara Cuma’ya özenmemize ne gerek var?

Bizde zaten yeterince Kara Cuma yok mu?