- Itzhak Perlman konseri tek kelimeyle büyüleyiciydi. Bir de izleyicilerimiz programa bakıp, ne zaman alkışlayacaklarını anlayabilse! Yanlış zamanda gelen alkışlar ve ardı arkası kesilmeyen öksürükler sık sık Perlman’ın konsantrasyonunu bozdu, hatta ara vermesine neden oldu.
Gerçekten ara olduğunda ise izleyiciler yine anlamadı. Her şeye rağmen Perlman durumu iyi idare etti, biste ‘Schindler’s List’i bile çaldı. Tabii finalde izleyicilere dokundurmayı da ihmal etmedi.
Konser sonrasında ise Hello! dergisinin Unicef yararına satışa çıkardığı imzalı Perlman CD’leri kapışıldı.
- Sakıp Sabancı Müzesi’nde Kutluğ Ataman’ın Sakıp Sabancı anısına, tam 30 bin vesikalık fotoğraftan oluşturduğu video enstalasyon görülmeye değer. Kutluğ Ataman, özellikle ekranları farklı mekanlarda, farklı şekillerde sergileyebilecek şekilde yapmış. Sabancı Müzesi’ndeki Sakıp Sabancı’nın hayatına dokunmuş 30 bin kişinin portresinden oluşan enstalasyon, bir uçan halıyı andırıyordu.
Başta Güler ve Sevil Sabancı olmak üzere bütün Sabancı ailesi ve kültür-sanat dünyası eseri hayranlıkla inceledi. O saatlerde Instagram’da yükselen Kutluğ Ataman oldu.
- İstanbul’daki Konsolos eşlerinin de kurduğu dernek ‘Spouses of the Consular Corps of Istanbul’ (SCCI) Shangri-La Bosphorus Otel’de ‘Dünyanın Renkleri’ adlı bir gece düzenledi. Balo salonunda her masa farklı bir ülke şehrine ayrılmıştı. Her masada farklı ülkelerin temsilcileri vardı, her masada ayrı bir dil konuşuluyordu. Tabii bu arada selfie yapan tanıdık simalar da vardı, Feryal Gülman gibi.
Demet Sabancı Çetindoğan, Didem Çapa, Mina Argun, Dori Kiss, İtalya Başkonsolosu Gianluca Alberini, Kenan Mağripli ev sahipleriydi.
Macaristan’ın tanınmış müzik grubu Budapest Bar sahneye çıktı.
Tam 16 yıldır farklı hayır işlerinde bulunan dernek üyeleri çocukların ve gençlerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamaktan, sağlık ve kadın kuruluşlarına kaynak yaratmaya; doğal afetlerden etkilenenlere yardımdan, sivil toplum örgütlerine desteğe kadar birçok konuda gönüllü olarak çalışıyor.
Geceden elde edilen tüm gelir ise Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne aktarıldı.
Yaratıcı Çocuklar Derneği’nde Didem Çapa ve Demet Sabancı Çetindoğan, kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren yaratıcı ve evrensel bir kuşak oluşturmak için çalışıyor.
"Çocukların bilgi ve becerilerini geliştirerek, onların mesleki seçimlerine ufuk açmak, farklı alanlardaki sanatçı ve tasarımcılarla birlikte çalışma olanağı sunarak, yaratıcılıklarını geliştirmek istiyoruz" diyorlar.
Geçen öğretim yılında İstanbul, İzmir, Samsun, Gaziantep ve Edirne’de 40 uluslararası ve 36 Türk sanatçıyla düzenledikleri atölye çalışmaları toplam 15 bin 642 öğrenciye ulaşmış.
Bakalım, bu yıl kaç çocuğa ulaşacaklar?
- Emirgan’daki La Boom’un yanıbaşında yeni bir pizzacı ve gizli bir kapıdan geçilerek gidilecek yeni bir kulüp açılacağı uzun zamandır konuşuluyordu. New York’taki gizli kapıdan girilen gece kulüplerini andıran mekan sonunda açıldı! Güntaç Özdemir’in çaldığı partiye yenilik arayanlar akın etti.