Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yoksa siz hala Bodrum’u lahmacun fiyatlarıyla mı değerlendiriyorsunuz?
Bodrum’un ana besin kaynağı lahmacun, pide ve mantıdan artık herkes bıkmış durumda.
En lüks yerden en salaş yere her yerde aynı menü karşımıza çıkıyor.
Evet, bu yaz da her yıl olduğu gibi Bodrum’da işletmeciler yine kan ağlıyor.
Bu yıl da Ramazan, yaza denk geldiği için de turizmcilerin şikâyeti her zamankinden daha da fazla.
Ama bir de biz müşterilere sorsunlar, biz de gittiğimiz her yerde aynı yemeklere ve tabii fahiş fiyatlara maruz kalmaktan şikâyetçiyiz.
Çiğ ve vegan yemek isteyenlere: Saf
İşte geçen hafta itibariyle iki yeni alternatif var Bodrum’da.
Malum, bu yaz başında duyum almıştık, her Bodrum - Londra dönüşünde Easyjet uçağında olay çıkarmalarıyla konuşulan Kate Moss ve Naomi Campbell’ın sık sık Bodrum’a gelmesine neden olan LifeCo Bodrum’un ikinci yerini açacağına dair.
Kate Moss, en son geçen ay Sadie Frost’un 50. doğum günü için gelmişti buraya.
“Dünyanın her yerinde detoksa gitme imkânı varken Kate Moss neden Bodrum’da önünde denizi bile olmayan LifeCo’yu tercih ediyor?” diyenler çoğunluktaydı.
İşte şimdi LifeCo, yeni deniz kenarı yeriyle böyle düşünenlere de cevap veriyor.
Türkbükü’nün meşhur pansiyon / butik oteli Kaktüs Çiçeği şimdi LifeCo Beach olarak açıldı.
Burada 14 odadan birinde konaklayıp detoks programlarına katılmak mümkün.
Eskiden olduğu gibi seçenekler sadece sıvı ve yeşil salata detoksuyla sınırlı değil.
Artık Saf’ın çiğ ve vegan yemekleriyle sağlıklı beslenmek de mümkün.
Üstelik bunun için kampa girmeniz de gerekmiyor.
Saf’ta bir akşam yemek yiyebilir ya da sadece geçerken bir dondurma da alabilirsiniz.
Türkbükü’nün Doğal Dondurma’sı dururken de ısırgan otu ve yosunlu dondurmayla yetinebilmek de bir başarı.
Atami’nin yerine Capri’den Il Riccio
İkinci yenilik ise Bodrum’un en güzel yerlerinden, Cennet Koyu’nda.
Cennet Koyu, artık Mandarin Oriental ile özdeşleşmiş durumda.
Oysa yıllarca Atami Otel’e ev sahipliği yapan koy muhteşem denizine rağmen, otelden içeri adım attığınız anda zamanda geriye gitmişsiniz hissi yaratıyordu.
Atami, bu kadar iyi bir yeri iyi değerlendiremedi, tabii bunun maddi manevi türlü türlü nedenleri vardı.
Şimdi ise Mandarin Oriental’in Juju ve Blue Beach’inden, Japon restoranı Krochan ve yeni açılıp şefini de Poseidon’dan transfer eden Bodrum Balıkçısı’ndan sonra Capri Palace’tan transfer ‘Il Riccio’ da Cennet Koyu’nda açıldı.
Doğuş Turizm Grubu’nun satın aldığı Capri Palace’ın iki restoranı var, biri 2 Michelin yıldızlı Ristorante L’Olivo, diğeri ise 1 Michelin yıldızlı Il Riccio.
Doğuş Grubu, Il Riccio’nun Türkiye’deki ilk şubesini D-Hotel Maris’te açtı.
Şimdi ise Il Riccio’nun mavi - beyaz dekoruyla biraz Capri, biraz Yunan adaları havasını getirdiler Bodrum’a.
Şimdilik restoran ve plaj olarak açık, gelecek yıl odaları da açılacak ve burada kalmak da mümkün olacak.
Bodrum’da yenilik isteyenlere, bayram öncesinde LifeCo Beach ve Il Riccio iyi gelecek.