Şimdi durum bu, dar alanda kısa paslaşmalar... Bir yeri allayıp pullayıp yeniden dolaşıma sokmak.
The House Cafe’ciler, Teşvikiye Atiye Sokak’ta ilk yerlerinde, kafeye ve Nopa’ya komşu, yeni kahvecileri
No Fish Today’i açtı.
Şimdi de Aliye Turagay, Flamingo’nun eski yerine yeni markası Eden ile dönüş yaptı.
Bird’den Atelier Raw’a...
Hatırlarsınız, 8 İstanbul ve hemen akabinde Bird ile tanıdık Aliye Turagay’ı. Aliye Turagay ve Joost Rooijmans’ın Şile’deki Lavanda otelin şefi Emre Şen ile ortak olduğunu duyduğumuzda heyecanlandık.
Intercontinental otelin girişindeki restoran-bar Flamingo’da İtalyan mutfağı ağırlıklı bir menü hazırladılar, Napoli’den getirdikleri pizza fırınını anlata anlata bitiremediler.
Flamingo kısa sürede popüler oldu ama ne yazık ki bu popülarite çok kısa sürdü.
Aliye Turagay ve Joost Rooijmans’ın ortaklıktan ayrılmasıyla Flamingo, şaşaalı günleriyle vedalaştı.
2013’ün en heyecanla beklenen ve en büyük hayal kırıklığı yaşatan mekânı oldu.
2014’te ise yılın en popüler mekânı Fenix’in arkasında da yine aynı isim vardı, Aliye Turagay. Bu sefer de Metin Fadıllıoğlu’yla ortaktı.
Böyle bir işbirliği olunca, üstüne bir de yüksek tavan ve Zeynep Fadıllıoğlu imzalı dekor eklenince mekânın tutmaması kaçınılmazdı. Hafta içi de hafta sonu da hem restoran hem bar dolup taştı. Yemeğe yer bulamayanlar barda da duck roll’lar, tuna tartarlar ve tabii gingerella’larla avundu.
2015 yazında Aliye Turagay Fenix’ten de ayrıldı, artık yeni mekân projeleri kadar ses getiren başka bir işi daha oldu: Neyir Turalı ile birlikte Etiler’de
açtığı, raw food (çiğ beslenme) hizmeti veren Atelier Raw.
Paketle beslenme konusunda uzmanlaşanlar Atelier Raw’u tercih etmeye başladı.
İlk başta kendi paketinizi kendiniz almanız ya da aldırmanız gerekiyordu, sonrasında eve servis de başladı. Tabii dükkân bölümünden alışveriş yapma seçeneğini de eklediler, hatta Etiler’deki dükkanın yanı sıra Kanyon’da da pop-up bir dükkân açtılar. “Yemekle ateşkes” mottolu paketlerinde gluten ve laktoz intoleransı olanlara da uygun yemekler ve meyve-sebze suları var. Lezzet kadar cam kavanozlar ve sunum da etkileyici.
Flamingo yerine Eden
Şimdi ise 1 Nisan itibarıyla Flamingo’nun eski yerinde Eden’ı açtı Aliye Turagay.
Flamingo’nun İstanbul’da daha birçok mekânda olduğu gibi Autoban imzalı dekoruna ve güzel bahçesine pek dokunulmamış.
Belli ki burası gündüz de yaşayacak, öğle ve akşam yemeği menüleri ayrı yapılmış.
Fiyatlar özellikle makul tutulmuş, meşhur kale (kara lahana) salatası 15 lira, semizotu salatası 10 lira. Çerkes tavuğundan zeytinyağlı kerevize, ızgara köfteden sebzeli tavuğa zorlamayan seçenekler var.
Nişantaşı ve Taksim’e yürüme mesafesinde olması öğle yemekleri için iyi olabilir ama yer ne kadar merkezi olsa da ne yazık ki alışılan gece hayatı güzergâhında yer almıyor.
Bakalım, Eden gece güzergâhına da girebilecek mi, bakalım Aliye Turagay’ın daha önce dediği gibi bu sefer bir buluşma noktası olabilecek mi?
Malum, son yıllarda yeme-içme-eğlence hayatında en büyük değişiklik yemeğe daha çok
önem verilmeye başlanması.
Artık herkes iyi yemek
yemek istiyor. Bir mekâna çok eğlenceli bir arkadaş grubuyla gitseniz de yemek ve servis kötüyse ilelebet kötü olarak hatırlanmasının nedeni de bu.
Eden, yemekleriyle kaybettiği yılları kapatabilirse, başka yerlere de ikinci şans vermemizi sağlayabilir.