Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Onca yıldır hastalıklarla savaşan çocuklarla ve aileleriyle iç içeyim. Onları hep çok iyi anladığımı sanıyordum, ta ki kendi torunum da böyle bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalana kadar. İşte o zaman gördüm, aslında hiç anlayamamışım…”
Bunu gözyaşları içinde anlatan kişi Carole Hakko, Bir Dilek Tut Derneği’ni kuran ve 15 yıl başkanlığını yapan harika kadın.
Birçok dernek çok iyi işler yapıyor, ama nedense Bir Dilek Tut’un ayrı bir yeri var, çünkü dilekleri anında gerçekleştiriyor ve hayati tehlike yaşayan o çocukların bir gülümsemesinin ne kadar çok şeye bedel olduğunu siz de anında görebiliyorsunuz.
Sahnede ‘O Ses Türkiye Çocuklar’ yarışmasından tanıdığımız
12 yaşındaki Alvi Moreno var. “Şimdi çok önemli bir konukla
paylaşacağım sahneyi” diyor Alvi. Nefesler tutuluyor, Antonis Remos gelecek sahneye sanılıyor ve ardından Barış Çalışkanoğlu sahneye çıkıyor. “Bu da kim?” konuşmaları arasında profesyonellere taş çıkartacak ustalıkta gitarını çalıyor.

Haberin Devamı

Haluk Levent’in gitarı
Çok iyi bir performanstan sonra beklenen açıklama geliyor, Barış Çalışkanoğlu Bir Dilek Tut çocuklarından. Tam 10 yıl önce, doktorlar tarafından “2 ay ömrü kaldı” denildiğinde Bir Dilek Tut’a başvuruyor, tek isteği bir gitar.
Barış’ın dileğini Haluk Levent gerçekleştiriyor, ona kendi gitarını hediye ediyor. Şimdi aradan yıllar geçmiş, Burak hastalığını atlatmış, Bir Dilek Tut Derneği sayesinde iyi bir gitarist olmuş, hafta sonları müziğe devam ediyor, hafta içi de bir bankada çalışıyor.
Bir Dilek Tut’un kendisi için ne kadar çok şey ifade ettiğini o kadar güzel anlatıyor ki, tüyleriniz diken diken dinliyorsunuz.
Bir kez daha Bir Dilek Tut ekibine ve onlara gönüllü yardım eden ünlü isimlere hayran kalarak.

Remos’un özel desteği
Prenses olmak isteyen çocuklar da oluyor, Afrika’da bir köye su vermek isteyen çocuklar da, bırakın tadına bakmayı sadece bir karpuz görmek isteyen çocuklar da…
Hiçbirinin dileği birbirinden daha değersiz değil. Hepsinin yüzündeki gülümseme bütün çabalara kesinlikle değiyor.
Boşuna, Yunanistan’daki Make a Wish Derneği’nin iki yıl elçiliğini yapan Antonis Remos “Mutluluklarını görünce iyi bir iş yaptığımızı anladım. Bu dernek sayesinde onlarca çocuğun dileğini gerçekleştirdim. Bazılarıyla stüdyoya girip şarkı söyledim, kaydettim, albüm yaptım, bazılarıyla sahneye çıktım. Yardım kuruluşlarına ne kadar çok destek olmaya çalışsam da Make a Wish’in benim için ayrı bir yeri oldu. Türkiye’deki Bir Dilek Tut galası için teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim.” demiyor.
Bir Dilek Tut Derneği şimdiye kadar tam 2 bin çocuğun dileğini gerçekleştirdi. Şimdi 15’inci yıllarını kutluyorlar ve yeni dilekler gerçekleştirmeye hazırlanıyorlar.

Haberin Devamı

2 bin çocuğun dileğini gerçekleştirdiler

Mamut’u kaçırmamak için 5 neden

Şehrin dört bir yanında görmüşsünüzdür, Mamut afişlerini. Heyecanla beklediğimiz Mamut Art Project, dün akşamki açılış davetiyle başladı, 29 Mart’a kadar Maçka Küçükçiftlik Park’ta gezebilirsiniz. İşte bir an önce gezmeniz için nedenler…

1- Mamut Art Project, İstanbul’da genç sanatçılara eserlerini
sergilemek için fırsat veren sayılı
platformdan biri.

2- Sadece sanatçılara değil, sanat eseri almak isteyip de sınırlı bütçesi olanlara ya da nereden
başlayacaklarını bilmeyenler için de önemli bir başlama noktası.

3- Bu yıl, Mamut’un üçüncü yılında, 1000 kişilik başvuru arasından Agah Uğur, Başak Şenova, Eda Kehale Argun, İnci Eviner ve Osman Erden’den oluşan uzman jüri katılımcıları ve eserleri seçti. Bu da demek oluyor ki, yetenekli sanatçıları erken evrelerinde tanıyabileceksiniz.

4- Malum, çağdaş sanat söz konusu olduğunda fiyatlar spekülatif. Ama Mamut’ta fiyatların mümkün olduğu kadar ulaşılabilir tutulmasına özen gösteriliyor.

5- Eser almaya niyetiniz ya da bütçeniz el vermese bile sırf yapılan işleri görerek de
ufkunuz açılıyor.