28.10.2012 - 19:40 | Son Güncellenme:
U. Kaan Altınkaan.altin@milliyet.com.tr
Dört yılda emeklemeden ayakta durmaya başarmışlar. Artık Bebek’teler ve son derece davetkârlar.
Daha girişte dekorasyondaki özen dikkat çekiyor. Belli ki, çok düşünmüşler, çok uğraşmışlar. Mimar Engin Özmen’in uygulamasına şapka çıkarmamak mümkün değil. Bahçesi geniş, ferah, şık... Boğaz manzarası, gözlerinize bayram ettiriyor.
Hâlâ bilmeyen, tanışmayan varsa “Cookshop nasıl bir restoran?” sorusunun yanıtını vermeye çalışayım elden geldiğince.
Burası, günün her saatinde hoşça vakit geçirebileceğiniz, el emeğine dayalı, kaliteli ürünleri, standardın çok üzerinde bir nefasette tadabileceğiniz, fiyatlarıyla da hiç üzmeyen şık bir mekan. O zaman anlatmaya başlıyoruz, sıkı durun...
Her şey taze ve nefis
Bir kere orijinal tatlar peşindeler. Herkesin yaptığının üzerine mutlaka kendilerinden bir şey katıyorlar. Batılı lezzetleri allayıp pullamak yerine Türk işi bir vurgu yapıyorlar. Böyle bir mutfakta bulunması zor etli pazı sarma mesela. Kuzu-dana karışık kıymalı, zengin içli, yoğurtlu, sıcak sıcak... Çin böreği yedik sonra. Özel hardal sosla servis ediyorlar, utandırmıyor. Izgara sebzeli hellim de gayet başarılı.
Alabildiğince çok ürünü denemek için tadımlık porsiyonlar isterim genellikle gittiğim yerlerde. Çok beğendiğim bir tabak olursa devamı gelir zaten. Cookshop’ta da geleneği bozmadım. Ama söz dinlemediler, her şeyi neredeyse tam porsiyon getirdiler, o ayrı...
Etleri yüzde 100 bonfile
Nerede kalmıştık? Evet, risotto ve el yapımı makarnalarda sıra. Dört peynirli, mantarlı ve deniz mahsüllü risottaları tam kıvamında. Pirinç dişe geliyor, lezzeti yerinde. Mantarlı risotto’yu bağlarken trüf yağı kullanıyorlarmış, küçük bir not olarak ileteyim. Deniz mahsüllü risotto’da da kalamar, karides, kum midyesi ve somon parçaları var. Bence somona gerek yok.
Sonra iki farklı ravioli tadıyoruz; ıspanaklı ve patlıcan dolgulu. Bunlar da gayet başarılı.
Cookshop, baştan aşağıya iddialı bir mutfağa sahip ama etleri için ayrı bir paran-tezi hak ediyorlar. Anlaşmalı kasaplarından sadece yüzde 100 bonfile alıyorlarmış. O gece, hem ızgara bonfile, hem dana antrikot hem de külbastıdan tattık azar azar.
Etler tam istediğim gibi pişmişti, içi sulu, dışı kıtır. Haşlama sebzeler, patates kızartması ve özel soslarla servis ediyorlar tabakları. Külbastının eşlikçisiyse patlıcan beğendi. Ete çok yakışıyor hani...
Tuz pişerken konulmalı
Tek eleştirim, etlerin tamamen tuzsuz servis edilmesi. Biliyorum sağlık her şeyden önemli ama şunu yapabilirler: Nasıl kahve siparişi alırken tercihimizi sorar servis elemanı, et için de aynı sistem uygulanabilir. Tuzlu isteyenin zararı kendine sonuçta, öyle değil mi?
Bu mükellef yemeği, hafif bir tatlı (muzlu ve sütlü manolya) ve çayla tamamladık.
Özetle, şık ve kaliteli bir mekanla karşı karşıyasınız. Lezzetten ödün vermiyorlar. Ayrıntıları önemsiyorlar. Servis ekipmanından (çatal-bıçak takımları, kırmızı beyaz ekose masa örtüsü ve peçeteler son derece şık) servis elemanlarının bilgisi ve ilgisine, vale servisinden özgün dekorasyonuna her şey davetkâr. Keyifli bir öğün tadabilir ya da güzel bir gün geçirebilirsiniz Cookshop’ta. Boğaz havası alırken bir mola verin, pişman olmayacaksınız.
Yurt dışına açılıyorlar
Cookshop, ilk restoranını Nişantaşında açmış 2008’de. Şimdi yine Nişantaşı’ndalar ama yerleri farklı. Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mekan dışında, çeşitli AVM’lerde ve son olarak Bebek’teler bir ayı aşkın süredir. Yurt dışına açılma planları da var. İlk hedefleri, Londra.
Bu kaliteye bu fiyat...
Eğlenceli, esprili, şık bir de mönüleri var. İçinde mutfağa ve hayata dair hoş anektotlar, zihni sinir bilgiler, püf noktaları yer alıyor. Ve tabii ki fiyatlar. Böyle bir mekanda, sırf manzaraya fiyat keserler. Burası ambiyansı ve lezzetiyle standardın çok üzerinde, fiyatlarsa tam tersine, yokuş aşağıya gidiyor.
Kahvaltıya özel bir ilgi göstermişler. Tostlar ve yumurtalar, 6 TL’den başlıyor, menemen 8 TL. Zengin kahvaltı tabağının ederiyse 23 TL. Sandviç ve dürümler 13-18 TL arası, salataların en pahalısı 25 TL. Bizim yediğimiz dört peynirli risotto 18, deniz mahsüllüsü de 20 TL. Tatmadık ama pizzalar da mönüde geniş yer tutuyor. Etlere gelince: Beğendili külbastı, 28, antrikot ve bonfile, 29 TL. Özel hamburgerden şnitzele, ızgara tavuktan steaklere yok yok mönüde. Şarap kavları, şimdilik bir parça kısır. Zamanla o da oturur umarım. Mekan kokteylleri, kahveleri ve tatlılarıyla da iddialı...
Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi No: 1
Tel: 0 212 263 32 73 / www.cookshop.com.tr