CaddeAli Yasin Özegemen: Yaralı Kuşlar'la yaşıyorum

Ali Yasin Özegemen: Yaralı Kuşlar'la yaşıyorum

10.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kanal D’de hafta içi her gün 16.00’da ekrana gelen ‘Yaralı Kuşlar’ dizisinde Levent karakterini canlandıran Ali Yasin Özegemen, “Sanırım ben ‘Yaralı Kuşlar’la yaşıyorum” dedi.

Ali Yasin Özegemen: Yaralı Kuşlarla yaşıyorum

Ali Yasin Özegemen, ‘Yaralı Kuşlar’ dizisinde canlandırdığı Levent karakterini okurken, gözlerinin dolduğunu söylüyor. Senarist ekibine teşekkür eden oyuncu, “İşine çok sahip çıkan, seven başarılı kalemlere sahibiz” diyor. Oyuncuyla projesini ve hayallerini konuştuk.
Levent doğum gününde eşini kaybediyor, aynı gün oğlu Efe de kayboluyor. Zor bir karaktere hayat veriyorsunuz, bu sizi nasıl etkiliyor? Psikolojik destek aldınız mı?
Levent’i ilk okuduğumda gözlerim doldu. Kendimi onun yerine koymaya çalıştım ama ilk başlarda başaramadım. Ne zaman o acıları yaşamış gibi hissetmeye çalışsam aklımı kaçıracak gibi oluyordum. Düşünsenize dünyada en sevdiğiniz iki kişiyi aynı anda kaybediyorsunuz. Aklın yerinde kalması mucize olur. Altından kalkması zor bir karakter. Levent için başka yollar aradım hep. Hem onun travmasını anlamak hem de kendi psikolojimi sağlıklı tutabilmek için destek aldım.
Levent her şeyini kaybettiğini düşünürken hiç beklemediği anda hayat karşısına yeni bir aşk çıkarıyor. Sizce aşk her şeyi unutturur mu?
Bana göre aşk her şeyi unutturamayabilir. Hatta bazı acılarınızı yeniden kanatabilir ama kesinlikle yeni bir yaşam sunar ve tekrar sımsıkı tutunmanızı ve yeniden doya doya nefes almanızı sağlar.
‘Yaralı Kuşlar’ dizisinin senaryosunu ilk okurken sizi çeken ne olmuştu?
Beni ilk çeken, kaderin oyunlarının kötü insanlara rağmen iyilerin de lehine olabileceğini göstermesiydi. Ben bu dünyada maalesef iyiliğin ve kötülüğün bir dengede olduğuna inanıyorum.
Keşke hep iyilik olsa ama olmuyor. Levent, kötülüklerin karşısında dağ gibi durduğu için senaryoyu okurken çok mutlu oluyorum. İşine çok sahip çıkan, seven başarılı kalemlere sahibiz.
Her gün ekranda olmak nasıl bir duygu?
Çok özel... Buna en çok annem-babam ve kardeşim seviniyor. Çünkü yaklaşık 12 senedir onlardan uzakta yaşıyorum. Sadece tatillerde ve arada onların gelmesiyle birbirimizi görebiliyorduk, şimdi beni her gün televizyonda izliyor. Onlar mutlu oldukça, ben daha çok seviniyorum.
Diğer taraftan kendimi izleyip, eleştirmek ve daha fazla geliştirmek için muazzam bir fırsat. Hatalarım varsa görüp, not alıp, üzerine gidiyorum. Sanırım ben hep ‘Yaralı Kuşlar’la yaşıyorum.
Proje Porto Riko ve Bosna Hersek gibi ülkelere satıldı, artık eş zamanlı yurt dışında da yayınlanıyor. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Gurur duyuyoruz. Bizim hikayemizde anlatılan sevinç, hüzün ve acılar evrensel. Onlar da bizim gibi aynı şeylere üzülüp, seviniyorlar.

Daha çok yolum var

Ali Yasin Özegemen: Yaralı Kuşlarla yaşıyorum
Günlük diziden çıkacak jön olarak gösteriliyorsunuz. Peki sizin oyunculuk hayatınızda ne gibi hedefleriniz var?
Bu bana her söylendiğinde kendimi daha nasıl geliştiririm, neler yaparım diye sorup daha da bağlanıyorum oyunculuğa. Gurur verici ama çok büyük bir yükümlülük. Gitmem gereken daha çok yol var, yapmam gereken, geliştirmem gereken daha çok eksiklerim var. Çünkü oyunculuk sonu olmayan bir yol.
Yurt dışında eğitim almayı düşünüyor musunuz?
Daha çok yolum var ama ben ismimi ölümsüzleştirecek şekilde bir oyuncu olmayı planlıyorum. Biliyorum çok zor ve fedakarlık gerektiriyor ama hedefim, hayalim bu. Neden başarmayayım? Neden benden sonra gelecek yeni oyuncu adaylarına örnek gösterilmeyeyim. Yurt dışına mutlaka çıkıp eğitim alacağım.

Haberin Devamı