CaddeAhu Tuğba'nın cenaze töreni hakkında açıklama

Ahu Tuğba'nın cenaze töreni hakkında açıklama

03.09.2024 - 15:03 | Son Güncellenme:

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Ahu Tuğba, hayatını kaybetti. Miami'deki evinde yaşama veda eden Tuğba'nın cenazesinin İstanbul'a getirilmesi için gerekli hazırlıklar yapıldı. İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği; usta sanatçının cenaze programıyla ilgili açıklama yaptı.

80'li ve 90'lı yıllarda Yeşilçam'da fırtınalar estiren Ahu Tuğba (69), 1 Eylül'de Miami'de hayatını kaybetti. Bir süredir ileri seviye astım hastalığıyla mücadele eden sanatçının, vefat ettiği sırada kızı Anjelik'in de evde olduğu öğrenildi. Annesinin hayata gözlerini yummasından sonra Anjelik, polisleri eve çağırdı.

Haberin Devamı

CENAZESİNİN GETİRİLMESİ İÇİN İRTİBATA GEÇİLDİ

Usta oyuncunun ölüm haberini duyuran Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı.

Ahu Tuğbanın cenaze töreni hakkında açıklama

Ahu Tuğba'nın yakın arkadaşı Nuri Alço ise "İstanbul'a getirmeye çalışıyoruz. Konsolosluklara devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha dün konuştum kendisiyle, nefes almakta zorlanıyordu. Astımı vardı. Vefatından bir gün önce kızı Anjelik zorla doktora götürmek istemiş ama Ahu, 'Geçer' deyip, gitmemiş. Kızı sabah yatakta annesini hayatını kaybederken görmüş" dedi.

Ahu Tuğbanın cenaze töreni hakkında açıklama

CENAZESİNİN İSTANBUL'A GETİRİLMESİ İÇİN SEFERBER OLUNDU

Ahu Tuğba’nın naaşının Türkiye’ye getirilmesi için eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekili Osman Gökçek ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven devreye girdi, iş insanı Cemal Kalyoncu oyuncunun cenaze masraflarını üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise mezar yerini hazırladı.

Haberin Devamı

Ahu Tuğbanın cenaze töreni hakkında açıklama

"ANNEM KENDİNİ İYİ HİSSETMİYORDU"

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik geçtiğimiz günlerde Söylemezsem Olmaz programına bağlanarak annesinin vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Konuşmakta zorlanarak "Şok geçiriyorum. Annem uzun süredir KOAH hastasıydı. Son günlerde kendini iyi hissetmiyordu. Akşam uyuduk, öptüm 'seni seviyorum' dedim..." ifadelerini kullanan Anjelik, şöyle devam etti:

Uyandığımda annemden ses gelmedi ve bir süre sonra yanına gittim, boncuk gözlüm buz gibi olmuş... Keşke kalbimi çıkarsalardı da annemi öyle görmeseydim, çok kötüyüm. Annem benim için çok fedakarlıklar yaptı. 14 yıl hayatına kimseyi almadı. Tek önceliği ben oldum. Annem hiçbir zaman evli veya yanlış bir aşk yaşamadı. Şu an çok zor konuşuyorum, çok üzgünüm.

Ahu Tuğbanın cenaze töreni hakkında açıklama

"BU KONUDA DAHA SONRA DUYURU YAPILACAKTIR"

İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği; usta sanatçının cenaze programıyla ilgili açıklama yaptı. Derneğin sosyal medya sayfasından yayınlanan yazıda; şu ifadeler yer aldı:

Türk Sineması, Yeşilçam'ın kıymetli yıldızlarından Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Sanat dünyamıza kattığı eşsiz değerler ve sinemamızda bıraktığı silinmez izlerle, Ahu Tuğba daima hatırlanacaktır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz. Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyor, bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. SİNEGED olarak, Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran Ahu Tuğba'nın hatırasını daima yaşatacağımızı vurgulamak isteriz.

Ahu Tuğbanın cenaze töreni hakkında açıklama

Yazarlar