Bilgi RehberiKaburga Dolması tarifi: Kaburga dolması nasıl yapılır?

Kaburga Dolması tarifi: Kaburga dolması nasıl yapılır?

01.08.2023 - 14:45 | Son Güncellenme:

Kuzu kaburgalarının içi pirinç, baharat ve et ile doldurulup fırında pişirildiği bir yemek olan kaburga dolması, Türkiye'nin birçok bölgesinde sevilerek yapılan bir yemektir. İşte bu lezzetli yemeğin tarifi...

Kaburga Dolması tarifi: Kaburga dolması nasıl yapılır

Kaburga dolması tarifi zaman zaman araştırılıyor. Bu tarifi öğrenmek isteyenler "Kaburga dolması nasıl yapılır?" sorusunu yöneltiyor.

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 kg kuzu kaburga
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 soğan, ince ince doğranmış
1/2 demet maydanoz, ince ince doğranmış
1/2 demet nane, ince ince doğranmış
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Kaburgaların zarlarını soyup yıkayın.
Pirinçleri yıkayıp süzün.
Sıvı yağı bir tavada kızdırın.
Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Et suyunu, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve toz kırmızı biberi ekleyip kaynatın.
Kaynayan suyu ocaktan alın ve maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.
Pirinç karışımını kaburgalara doldurun.
Kaburgaların ağzını kürdanla kapatın.
Bir fırın tepsisine dizin.
200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Kaburga dolması piştikten sonra fırından çıkarın ve ılınmaya bırakın.
İnce ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin.
Sıcak olarak servis yapın.

Yazarlar