Bilgi RehberiFED faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 FED Ekim faiz kararı hangi tarihte açıklanacak, bu ay PPK toplantısı yok mu?

FED faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 FED Ekim faiz kararı hangi tarihte açıklanacak, bu ay PPK toplantısı yok mu?

04.10.2024 - 17:34 | Son Güncellenme:

ABD Merkez Bankası PPK toplantısı ardından Eylül ayı faiz kararını duyurmuş ve faizi 50 baz puan indirdiklerini bildirmişlerdi. Gözler bir sonraki FED faiz kararı toplantısında! FED faiz kararı bu ay açıklanacak mı, Ekim FED toplantısı yok mu? İşte, detaylar...

FED faiz kararı toplantısı ne zaman 2024 FED Ekim faiz kararı hangi tarihte açıklanacak, bu ay PPK toplantısı yok mu

FED 2024 faiz kararı toplantısı takvimi! ABD Merkez Bankası Para Politikası Kurulu son olak 17 - 18 Eylül tarihlerinde bir araya gelmiş ve faiz indirimine karar vermişti. Takvime göre Ekim ayında FED PPK toplantısı düzenlenmeyecek. Peki, FED faiz kararı toplantısı ne zaman?

Haberin Devamı

FED FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED toplantı takvimine göre ABD Merkez Bankası PPK bir sonraki toplantısı 6 - 7 Kasım tarihlerinde olacak. Faiz kararı ise 7 Kasım günü saat 21:00'de ilan edilecek.

FED EYLÜL FAİZ KARARI

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranında 50 baz puanlık indirim kararının 11'e karşı 1 oyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, enflasyonda kaydedilen ilerleme ve risk dengeleri ışığında federal fon oranı için hedef aralığın 50 baz puan düşürülerek yüzde 4,75-5,00 arasına indirilmesine karar verildiği bildirildi.