SözlükAvam Ne Demek? TDK'ya Göre Avam Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Avam Ne Demek? TDK'ya Göre Avam Kelimesi Ne Anlama Gelir?

06.04.2023 - 15:56 | Son Güncellenme:

Avam kelimesi, dilimizde genelde eski dilde kullanılan kelimelerden biridir. Doğrudan olumsuz anlam içermese de basitlik ve sıradanlığı ifade etmede kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle eski romanlarda sık sık kullanılmaktadır. İşte, tüm detaylar.

Avam Ne Demek TDKya Göre Avam Kelimesi Ne Anlama Gelir

Avam kelimesi, eskiden beri dilimize yerleşen kelimelerden biridir. Romanlarda, yeşilçam dizilerinde kullanılmış olup, günlük hayatta da söylem dili olarak tercih edenler oldukça fazladır.

Avam Ne Demek?

Avam kelimesi, sıradan halkı ya da basit bir insanı belirtmek için kullanılan genelde sıfat olarak yer alan kelimelerden biridir. Kelime kökeni olarak Osmanlıcaya kadar dayanan bu kelime, halkın o dönemde ayrımlara uğradığı zamandan çıkmıştır. Avam ve havas şeklinde ayrılan halkı belirtmede kullanılmıştır. Havas ise avamın tam tersi olarak üst tabakayı belirtmede kullanılır.

TDK'ya Göre Avam Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Türk Dil Kurumu özellikle net olarak anlam anlaşılmadığı zamanda başvurulan kaynaklardan biridir. TDK'ya göre avam ise halkı ve özellikle halkın cahil olan tabakasını belirtmede kullanılır. Avam bir ortam gibi nitelemelerde de günümüzde kullanılmaktadır. Bu şekilde tercih edildiğinde ise sıradan ve basit bir ortam anlamı verilir.

 

Yazarlar