BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

Dolar ve euro ne kadar oldu?

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 32.35’in üzerinde başladı.

|

Geçen hafta ABD’de tarım dışı istihdamın beklentilerin çok üzerinde artış göstermesinin ardından hareketlenen piyasalar bugün Fed faiz kararına odaklanacak. 

ABD’de iş gücü verilerinin güçlü gelmesi Fed’in faiz indirimini öteleyeceği beklentilerini kuvvetlendirmiş, bu durum doları küresel çapta güçlendirirken altın üzerinde aşağı yönlü baskı yaratmıştı. 

GÖZLER FED’DE! 

Bugün saat 21.00’de Fed kritik faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda beklenti Fed’in faizi değiştirmeyerek yüzde 5.50 seviyesinde sabit tutması yönünde. Ekonomistler faiz kararının ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasına odaklanacak. Fed, faiz kararıyla birlikte ileriye dönük makroekonomik beklentiler de yayınlanacak. 

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Daha önceki toplantılarda Fed üyeleri bu yıl için 3 faiz indirimi öngörüsünü korumuştu. Bu toplantıda piyasalara verilecek mesajlar hayati önem taşıyor.  

Kritik gelişme öncesi dolar endeksi 104.396 ile gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.273 ile düşüş gösteriyor.

DOLAR/TL HAFİF GERİLİYOR

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 32.35’in üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif gerileyerek 32.29 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 32.19, en yüksek ise 32.39 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 35.03 lira ile primli seyrediyor. 

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.