BORSA
ALTIN
DÖVİZ
KRİPTO

ABD'de enflasyon rakamları belli oldu

ABD'de bu akşam açıklanacak faiz kararı öncesi son veri olan tüketici enflasyonu beklentilerin altında açıklandı.

|

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, tüketici fiyatları Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre %3,3 arttı. Piyasa beklentisi bir önceki ay %3,4 olan enflasyon artış hızının aynı kalacağı yönündeydi.

Aylık bazda ise tüketici fiyatları değişiklik göstermedi. Piyasalar bir önceki ay %0,3 olan artışın %0,1 artışa ineceğini öngörüyordu.

Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık %0,2, yıllık %3,4 olarak geldi. Analistler çekirdek enflasyonun aylık %0,3, yıllık %3,5 artış göstereceği yönünde görüş belirtmişti.

Ülkede enerji fiyatları aylık %2,0 azalırken, yıllık %3,7 arttı, gıda fiyatları aylık %0,1, yıllık %2,1 arttı. Reel ortalama haftalık kazançlar aynı ayda %0,4 artış gösterdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.