Zona hastalığı belirtileri nelerdir?
Zona hastalığı ciltte kabarcıklar şeklinde meydana gelen ağrılı oluşumlardır. Zona hastalığı belirtileri çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Yaraların oluşması belirli bir zaman sonra sıkıntılara neden olabilir. Zona hastalığı belirtileri nelerdir, zona neden olur, tedavisi nasıl yapılır diyorsanız işte cevapları…
Zona hastalığı halk arasında gece yanığı olarak isimlendirilmektedir. Bu hastalık çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Zona oluşmaya başladığında nasıl belirtiler verir, zona hastalığı belirtileri nelerdir, diyorsanız açıklayalım…
Zona hastalığı belirtileri
Zona hastalığında iltihap sinir köklerine yerleşir. Bu durumun sonucunda kıl köklerinde çeşitli yumurtalar birikir. Yumurtaların birikmesi sonucunda, kıl köklerinde yumurtlama meydana geldiği andan itibaren ağrılı ve sancılı süreç başlar. Bu durumun sonucunda deri köklerinde küçük kabarcıklar meydana gelir.
Zona hastalığı deride kızarıklık ve kabarıklık haricinde şu şekilde belirtiler verir;
Halsizlik
Ateşlenme
Sürekli yorgunluk
Deri üzerinde yanma veya ağrı
Bulunduğu bölgede oluşmaya çalışan zona yarası mide, safra kesesi, kalp ve böbrek ağrılarıyla karıştırılabilir. ,
Zona hemen hemen her yaş gurubunda çıkabilen bir hastalıktır. Fakat 50 ve ve üzeri kişilerde zona hatalığının görülme sıklığı daha fazladır. Aynı zamanda zonanın ortaya çıkmasının da çeşitli nedenleri vardır.
İşte zona hastalığının nedenleri
Depresyon
Stres
Yoğun iş temposu
Üzüntü
Kanser ilaçları kullanımı
Radyasyon tedavisi
Dengesiz ve yetersiz beslenme
Besin zehirlenmesi ve yaşanan bir takım kazalar sonucu ortaya çıkabilir.
Zona hastalığının günümüzde kesin bir tedavisi yoktur. Hastalığın genellikle tekrarlama olasılığı çok fazladır. zona hastalığı ortaya çıkmaya başladığı an ve belirtilerini hissetmeye başladığınız andan itibaren muhakkak doktor kontrolünde tedavisi yapılması gerekir. Doktorun verdiği ilaçlar çok fazla yan etki gösteriyor ve ilaca karşı hassasiyetiniz olduğu doktor tarafından söylendiyse alternatif tıp yöntemlerine yine doktor kontrolünde başlayabilirsiniz.
Zona hastalığı doğal tedavi yöntemleri
6 adet lahana yaprağını robottan geçirin. Daha sonra lahana yapraklarını temiz bir tülbent içerisine koyun ve yara olan bölgeye uygulayın.
4 Çorba kaşığı ezilmiş kuşburnu 4 su bardağı suyun içine atılarak yarım saat kaynatılır. Karışım nöbet şekeri ile tatlandırılarak günde 3 defa tüketilir.
1 Çay kaşığı kurutulmuş oğul otu 2 su bardağı kaynamış suyun içine atılarak 10-15 dakika bekletilir. Elde edilen karışım lezyonların üzerine sürülür.
Zona tedavisi nasıl yapılmalıdır?
Zona tedavisi muhakkak tıbbi bir yöntemle yapılmalıdır. Çünkü zona sinir uçlarını etkileyen bir hastalıktır. Doktorun vermiş olduğu ilaçlar ağrıları kısa sürede azaltır ve zonanın geçmesine yardımcı olur. Zonanın erken tedavisi oldukça önemlidir. Kabarcıklar ve kızarıklıklar ortaya çıkmadan önce hastalığın anlaşılıp tedavisinin yapılması ağrılı süreci bir nebze de olsa iyi geçirmenizi sağlayacaktır.
Yanma ve ağrı hissinin duyulmaya başlamasıyla en geç 3 gün içerisinde ilaçlara başlanması gerekir. Ciltte oluşan kızarıklıklar meydana gelmeden zonanın tedavi edilmesi en iyisidir.
Zonanın tekrarlaması ve bir daha ortaya çıkmaması için çeşitli tedbirler alınması gerekir. vücut yorgun düştüğünden ve bağışıklık sisteminin zayıflamasından zona hastalığı meydana gelmektedir. bu nedenle hastalık süresince dinlenmek oldukça önemlidir. Aynı zamanda yaraların iyileşmesi için doktorun önerdiği şekilde pansumanları ihmal etmemek gerekir.
Egzamaya İyi Gelen Formül Nedir?